Be Massive – A bookolás szépsége (Magyar koncertszervezők, promóterek 2018-ban 6.)

2018.02.08. 09:00, rerecorder

be_massive_logo1200x1200_1.jpg

A hazai lemezkiadókat bemutató körképünk után most a magyar koncert- és partiszervezőcégekről, promóterekről készítünk pillanatképet. „A dolgok állása” a koncert- és partiszakma felől nézve – íme, a Be Massive.

A promóterkörképünkben eddig szerepelt a Trafó, az A38 Hajó, a Live Nation, a Bladerunnaz, New Beat.

Minden megkérdezett promóternek, szervezőcégnek az alábbi kérdéseket tettük fel:

01. A cég neve.
02. Alapítás éve.
03. Alapító, cégvezető.
04. A lefedett műfajok, a lefedett rendezvénytípusok és rendezvényméretek.
05. Évi átlagos buliszám (magyar/külföldi arány).
06. A cég 2018-as tervei.
07. Booking, amire a legbüszkébbek.
08. Az eddigi legsikeresebb esemény.
09. Hitvallás.
10. Célok.
11. Miért éri meg koncertszervező, partiszervező céget működtetni? Mi motiválja, mi hajtja a céget?
12. A hazai promóterszakma értékei, sajátosságai, hiányosságai.


01. Be Massive.

02. 2003-ban indult a Be Massive-bulisorozat, 2015-ben a Be Massive Records kiadó. A Breakbeat Massive-bulisorozat szintén 2003-ban, a Breakbeat Massive kiadó 2016-ban. A HERZ-bulisorozat pedig 2014-ben.

03. Metha.

04. Stílusok: electronica, deep techno, techno, tech-funk. Rendezvénytípusok: label night, label showcast, open air, boat party, camp, nemzetközi label night.

05. Be Massive havonta egyszer, a HERZ nyártól minden csütörtökön, a Breakbeat Massive kéthavonta.

06. Bulik: már februárban kettő olyan nevet hozunk, akik még nem voltak Magyarországon és ebben az évben ismét cél, hogy főleg olyan neveket hozzunk, akik első alkalommal járnak nálunk. Nem egyféle műfajban gondolkozunk csak. Továbbra is olyan fellépőket szeretnénk hozni, akik zeneileg hatással vannak ránk, motiválnak. Teszem hozzá, ez nem annyira könnyű, mert a klubok, a helyek a biztosat jobban szeretik, mint bevállalni egy új név kockázatát. Ebben az évben minél több városban szeretnénk Be Maassive label nightot. A tárgyalások nagyon jól haladnak, az első félévben szép számmal lesznek már estek. Illetve nagy büszkeség, hogy Ausztriában is indul Be Massive-sorozatunk, aminek az első állomása február 9-én lesz Linzben.

Tábor: ismét lesz Be Massive-tábor, úgy tervezzük, hogy ebben az évben kettő is lesz, egy a nyár elején és egy a nyár végén. Emellett érkezik a végleges második album, aminek augusztusban lesz a premierje a Corvin klubban, live produkcióként.

Kiadó: nemzetközi piacon való erősödést tűztük ki. Egy-két olyan külföldi producer zenéinek megjelentetését, akiknek a munkásságára felnézünk. Illetve a saját zenék még erősebb szelektálása a cél. Mindenképp olyan zenék jelenjenek meg, amik jók és nem a mennyiség, hanem inkább a minőség a cél. És ezeknek a zenéknek a célba juttatása. Mert csak úgy lehet kitűnni, hogyha nagyobb nevek elkezdi pörgetni a zenénket. Emellett most készül egy kortárs táncos új videó klip, aminek a tesztvetítése már nagyon szép visszajelzéseket hozott. Ennek a premierje áprilisban várható.

 

07. Nehéz kiemelni a tizennégy évből egy-kettőt, de talán azért, mert Magyarországon első alkalommal nálunk játszottak a Be Massive-on: Sam Paganini, Charlotte de Witte, Olivier Giacomotto, Hatzler, Andre Winter, Dubspeeka, Blancah. Amire még büszkék vagyunk: az első teltházas underground buli az Európa hajón 2013-ban Elite Force-szal. Utána még volt minden évben egy-egy ilyen. És a Be Massive színpad a Balaton Soundon (a Burn által).

08. Hú, mindegyik az a maga módján, mert sikerült megvalósítani, amit terveztünk és erre büszke vagyok. Számomra a siker inkább az, ha meg tudom valósítani, amit szeretnék, és ezzel tudok újat mutatni. Ha pedig még pluszos is a rendezvény, akkor az i-re a pont is felkerül.

09. Nem stílusokban, hanem a jó zenékben hiszek. Csak azt a zenét játszani, kiadni, fellepőt elhívni, ami, aki hiteles és minőségi, aktuális és előremutató. Persze mivel ez szubjektív, a saját elvárásaim jelentik az origót, ehhez hűnek maradni, ebből nem leadni.

10. A közönségünket mindig meglepni, érdekesnek maradni, újat mutatni, zenei élményeket adni. Új emberekhez eljutni, nemzetközi Be Massive label esteket beindítani.

11. Nem mindig éri meg anyagilag, de ez nekem egy hitvallás. Tudom, mit miért csinálok, és hosszú távon a befektetések mindig megtérülnek. A gyereknevelés is lassú folyamat, gondoskodás, de ha jó szülők vagyunk, az eredmény önmagáért beszél. Amúgy nem akarok beállni a sorba! Üzletileg például tuti jobban megérné, ha a jól bejáratott neveket elhoznám egy évben hússzor, vagy expornóst futtatnék és kaszálnék. (nevet) Új neveket hozni, abban van rizikó és van stressz (amit persze nem szeretek), de utána van katarzis, adrenalin és a buli után közösségi élmény (na, azt meg nagyon szeretem, ezért megéri)! Az motivál, hogy újat adjak, megmutassam, mi érdekel, mi tetszik. Hogy egyre jobbá váljak. (Kábé ezért kezdtem zenélni.) Hogy megosszam az élményt. Én is ezért járok olyan buliba, koncertre, ami érdekes.

12. Ez tökéletes cím a következő könyvemhez. (mosolyog) Ide kifejteni viszont kevés lenne hozzá a hely.


a Be Massive oldala
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2018/02/08/be_massive_a_bookolas_szepsege_magyar_koncertszervezok_promoterek_2018-ban
Be Massive – A bookolás szépsége (Magyar koncertszervezők, promóterek 2018-ban 6.)
süti beállítások módosítása