A szomszéd férfi titka - Reema-dalpremier

2017.12.11. 13:43, RRRecorder

reema.jpg

Igazi érzékeny kamarapopot játszik Reema londoni dalszerző-énekesnő. Csak vinylen megjelent EP-jéről most először hallgatható online is egy dal. Az apropó: december 16-án Budapesten lép fel, a Lone Waltz kiadó For The Sake Of The Song folkfesztiválján.

Reema londoni dalszerző-énekesnő első EP-je The LowSwing Sessions címmel jelent meg, a berlini LowSwing Records kiadásában. Ők arra specializálódtak, hogy kizárólag analóg eszközökkel készült kiadványokat jelentetnek meg, kizárólag vinylen. Úgyhogy bár az EP már októberben kijött, ez most mégis egy premier, hiszen először hallható online róla egy dal. Mégpedig a What The Whisper Said, ami egy idős férfiról szól, aki néhai szerelmének vele halt sötét titkát őrzi töretlenül.

reema_300.jpgReema egy gyerekkori élménye alapján írta a számot: "Gyerekkoromban anyukámmal éltem, és a szomszédban lakott egy idős bácsi. Nem beszélt sokat, de az aprócska lakása tele volt izgalmas dolgokkal: fotók és emlékek az utazásairól és kalandjairól. Nem volt családja, és csak ritkán látogatta meg bárki, én pedig úgy éreztem, hogy ezek a történetek ott élnek benne bezárva, és soha nem fogja őket elmesélni senki.”

A számot a LowSwing kiadó vezetője, Guy Sternberg hangszerelte. Reema már nekikezdett első nagylemezének is Ethan Johns producer közreműködésével, aki olyanokkal dolgozott, mint Paul McCartney, Tom Jones, Kings Of Leon, Laura Marling és Ryan Adams - úgyhogy biztosan hallunk még róla.

De már most elcsíphetjük Reemát, mégpedig az alábbi premier okát is adó For The Sake Of The Song fesztiválon, december 16-án, szombaton az Akvárium két termében. Ezt a Recorderen gyakran szereplő Lone Waltz kiadó szervezte, és a kortárs folk különféle arcait, ágait fogja bemutatni, többek között külföldi vendégekkel, illetve olyan magyar előadókkal, mint The Matter, Papaver Cousins, The Devil's Trade, I Am Soyuz, illetve a kiadót alapító hármassal: Duke Bluebeard, Upor András, Zanzinger. Facebook-esemény ittjegyvásárlás itt.

https://recorder.blog.hu/2017/12/11/a_szomszed_ferfi_titka_reema-dalpremier
A szomszéd férfi titka - Reema-dalpremier
süti beállítások módosítása