Hágai turnénapló – Klippremier! Blahalouisiana: Waltz Under The Moon

2017.11.14. 19:00, rerecorder

blaha_ny_1.jpg

A Blahalouisiana erős évet zár majd 2017-tel, hiszen az sikeres fesztiválszezont, remek második albumot, teltházas lemezbemutatót, sok jó klipet (Ha élni felejtek, Egyetlen magányom) még megfejelik egy turnénaplószerű videóval, ami egy hollandiai utazáson forgott. Az új LP egyik legjobb angol nyelvű dalára készült klip persze nem évbúcsúztató, hiszen lesznek még koncertjeik, sőt a jövő év elején is nagy dobással készülnek.

Hogy jutott el a Blahalouisiana a holland fővárosba, Hágába? „A holland magyar nagykövetség hívott ki minket, de először még április 28-án a King’s Day fesztiválra, és aztán jött a visszahívás a mostani szeptember 2-i Embassy fesztiválra. Ez egy nemzetközi feszt volt, nagykövetségek szervezték, sok nemzet konyhája és zenekara találkozott. Hatalmas élmény volt, csakúgy mint az előző hágai koncertünk. És egyben meglepő is volt, hiszen akadtak olyanok, akik például Amszterdamból jöttek át, csak a koncert miatt. Aminek nagyon örültünk” – foglalja össze a klip apropóját Jancsó Gábor, basszusgitáros-dalszerző.

A szextett nemrég mutatta be második albumát, a teltházas A38-as koncertre így emlékszik vissza a basszusgitáros: „a lemezbemutató volt a legjobb esténk az évben, minden összeállt, minden klappolt, de azt hiszem ilyen közönséggel, mint amilyen nekünk van, nem is lehetett volna ez máshogy. Barbin sokszor láttam a koncert közben, hogy csillog a szeme, például amikor a közönség énekelt helyette, vagy vele együtt. Lehet más nem is, de én észrevettem az örömkönnyeket. Szóval szép volt az egész, úgy ahogy volt.”

A zenekar a héten fellép a Budapest Showcase Hub fesztiválon, majd budapesti viszonylatban a Dürer Kertben zárja az évet. „December 28-án lenyomjuk a lemezbemutató anyagát, ugyanúgy vendégzenészekkel, aztán jövő év elején, január 16-án a Müpában adunk koncertet, ami végképp különleges lesz, fúvósszekcióval és vonósokkal.”


a zenekar legközelebb most pénteken, a BuSH keretében lép fel a Kuplungban, Facebook-eseményoldal

és a hágai élményeket klipbe szedő Waltz Under The Moon videója: 


az új lemez YouTube-playlistje, benne a hivatalos klipekkel, a többi dalhoz pedig szövegvideókkal, amelyekben néha feltűnnek a zenekar tagjai, a zárószámban az énekesnő például egészen sokáig:


Blahalouisiana Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/11/14/hagai_turnenaplo_klippremier_blahalouisiana_waltz_under_the_moon
Hágai turnénapló – Klippremier! Blahalouisiana: Waltz Under The Moon
süti beállítások módosítása