Magyarradar – RÓQA

2017.11.01. 11:08, corecorder

roqa_2.png

Őrsi András Róqa nevű jazzhop-neosoul szólóprojektje januárban már a Recorderen mutatta be 2.0 című triphopos single-jét, amit Call Me Unique-kal készített, október elején pedig megjelent egy hétszámos EP-je is. Utóbbin olyan előadók működtek közre, mint a Mulató Aztékokból ismert MC Tink, a Slow VillageSoulClap Budapest és Ethnofil köreiben gyakran felbukkanó fuvolás Zahár Fanni, vagy épp a Gourmandból is ismert Táborszky Bence trombitás, időszerű tehát Róqa magyarradaros bemutatkozása.


Név: Róqa

Megalakulás éve: 2015.

Honnan: Egerből Budapestre.

Tagok: Őrsi András producer. Az élő felállásban zenél: Heigl László (nagybőgő), Héjja Katalin (billentyű), Jancsovics Máté (dob), Riskó Tibor (gitár), Zahár Fanni (fuvola, szaxofon), MC Tink (rap), Horváth Nina Sára (ének).

Stílus: Hiphop, neosoul, triphop.

Hatások: A klasszikusok: Tribe Called Quest, LGT, J Dilla, Jazz Liberatorz, Curtis Mayfield, James Brown, Michael Jackson, D'Angelo, Dj Krush, Yusef Lateef, Bergendy, The Pharcyde, Kendrick Lamar, Common, Arthur Verocai, Gil Scott-Heron, Syrius, The Roots.

Kiadók: SoulClap Budapest.

roqa2.jpgTörténet: Nagyjából egy évtizede dj-zek és scratchelek zenekarokban, ezek mellett kezdtem el producerkedni. Hangmintákat gyűjtögettem vinyl lemezekről, élőzenészekkel rögzítgettem témákat és fabrikáltam beateket belőlük. Persze az embernek mindig a saját dolga a legutolsó a listán, ezért sokáig nem készítettem szóló anyagot, de 2015-ben végül kitaláltam a Róqa nevet és elhatároztam, hogy komolyabban veszem magamat. 2016-ban összegyűjtöttem a zenekaraimból és jamekről megismert kedvenc zenészeimet és összeraktam a Róqa élő felállását, amivel sikerült támogatást nyerni az NKA Cseh Tamás Programján. A pályázat keretein belül jelentettem meg egy single-t a birminghami Call Me Unique közreműködésével és egy EP-t MC Tink vendégszereplésével.

Megjelenések: 2017 januárjában a 2.0 single (feat. Call Me Unique), aztán 2017. október Malom EP (feat. MC Tink), illetve a Rímsugárút videoklip.

Küldetés: Modern magyar hiphopot csinálni.

Jövőkép: 2018 első felére be akarom fejezni az angol nyelvű nagylemezt, amin dolgozom, ez hazai és külföldi mc-k és énekesek közreműködésével készül. Más előadók lemezein is szeretnék producerkedni.

Mellékprojektek: DJ ONE-AB néven scratchelek a SoulClap Budapest és Ethnofil zenekarokban.

Szexepil: A bundám, mármint a fekete műszőrme, amit kizárólag klipforgatásokon és extra djszettek alkalmával viselek.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az NKA Cseh Tamás Program induló zenekaroknak kiírt pályázatán való részvétel, illetve az, hogy együtt dolgozhattam olyan külföldi előadókkal, mint a birminghami Call Me Unique vagy a londoni Emmavie.

az októberben megjelent Malom EP

 
ez pedig a Rímsugárút klipje: 



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: magyarradar róqa
https://recorder.blog.hu/2017/11/01/magyarradar_roqa
Magyarradar – RÓQA
süti beállítások módosítása