Cuki, vagány kislányok követelik a szabadságot

2017.10.14. 16:03, RRRecorder

freedom.jpg

Beyoncé Freedom című számára. Emberkereskedelem, kényszerházasság, AIDS, kimaradás az iskolából - a lányokat fenyegető veszélyek ellen szól a videó.

Most volt a Lányok Nemzetközi Napja, és ennek alkalmából jelent meg a videó. A Freedom az egyik legerősebb szám 2016 legsikeresebb, ráadásul a kritikusok - köztük a Recorder szerzői - szerint is az egyik legjobb lemezén, Beyoncé Lemonade-jén, de eddig csak azok hallhatták rendes formában, akik megvették a lemezt vagy előfizettek a Tidalra (vagy... de erre gondolni sem merünk). Most viszont a - még Kendrick Lamar vendégrapje előtti - első fele jótékony célokat szolgál.

BEYONCÉ LEMEZÉRŐL RÉSZLETESEN ITT ÍRTUNK

A világ mindenféle táján tátogják-mutogatják-táncolják végig a lányok a szabadságot követelő dalt, és az egész nagyon cuki és nagyon vagány. Aztán a végén jön a hidegzuhany: statisztikák a lányokra leselkedő veszélyekről. Ötpercenként hal erőszakos halált egy lány; a lányok negyedét még kiskorában házasságba kényszerítik; az emberkereskedők áldozatainak 71%-a nő; 130 millió lány nem tud iskolába járni; kétszer akkora valószínűséggel lesznek HIV-fertőzöttek. A kampányt elindító Global Goals oldalán itt lehet választani különféle célokat a fentieknek megfelelően, és megtudni, mit tehetünk az elérésükért.

Címkék: beyoncé
https://recorder.blog.hu/2017/10/14/cuki_vagany_kislanyok_kovetelik_a_szabadsagot
Cuki, vagány kislányok követelik a szabadságot
süti beállítások módosítása