Szerelmünk egy romos üdülő - Clayfeet videó- és single-premier

2017.09.18. 10:53, RRRecorder

clayfeet_barbwire.jpg

Nagyszerű lepusztult helyszínt talált a Clayfeet legújabb klipjének forgatásához. Az újhullámos-szinti-darkpopos formáció ezúttal nem gyurma- vagy Lego-figurákkal dolgozott, és nem is cuki, inkább sötét és melankolikus.

A Magyarradar rovatunkban itt bemutatkozott Clayfeet Lucid című EP-jét itt a Recorderen lehetett először hallani, és most mi mutatjuk meg annak egyik számához, a melankolikus Barb Wire-höz készült klipet. A dal egy kihűlt kapcsolatról szól, és elhangzik benne az is, hogy "but the house is empty", úgyhogy amikor a duó egyik tagja, Jankó Bálint meglátta a velük korábban már vágóként dolgozó Liliom Emese fotóit az elhagyott üdülőről, kézenfekvően adódott, hogy ez legyen a helyszín.

Liliom Emese a következőt mondta a klipről: "A jelenetek, helyszínek is adottak voltak, de direkt nem dolgoztam ki másodpercre a részleteket, hagytam, hogy a forgatás napja, hangulata, fényei, tempója és a résztvevők energiája befolyásolhassa. Annál nincs jobb, mint amikor az összes résztvevő flow-ba kerül, és koncentráltan dolgozik ugyanazért a célért. Nagyon szeretek klipet rendezni. Ilyenkor sokkal nagyobb szabadságom van, meg lehet egy kicsit őrülni, ami ebben az esetben maximálisan teljesült - jellemzően tiszta, szép képet kívánnak a megrendelők, ez esetben erről szó sem lehetett, szerencsére. Nagyon élveztem valami sötétebb, durvább filmet készíteni."

A Barb Wire-höz készült két remix is, a zenekarral már harmadszorra dolgozó I Symptom egy sötétebb verziót készített, a Half Life Remix pedig a szám elmosottabb, álmodozós oldalát emeli ki.

Ez tehát a videó:


Ez pedig a single:

A Clayfeet itt van a Facebookon, kiadványaik itt találhatók meg a Bandcampen.

Címkék: premier clayfeet
https://recorder.blog.hu/2017/09/18/szerelmunk_egy_romos_udulo_clayfeet_video-_es_single-premier
Szerelmünk egy romos üdülő - Clayfeet videó- és single-premier
süti beállítások módosítása