Magyarradar – Clayfeet

2014.07.15. 17:14, rerecorder

Clayfeet.jpg

A budapesti Clayfeet trió egy feldolgozásokat játszó hobbi-rockzenekar romjain alakult, de new wave, dark wave, szintipop, elektropop hatású saját zenéik már sokkal inkább egy álmodozós dark pop kategóriába illeszthetők. Az Inbetween című klassz bemutatkozó Clayfeet-EP megjelenése alkalmából bemutatjuk a formációt.

Megalakulás éve:  2013.

Clayfeet_INBETWEEN_front.jpgTagok: Babra (ének), Jankó Bálint (szinti), Csörgei Krisztián (gitár).

Stílus: dark pop.

Hatások: Klasszikus és mai elektronikus zenék, szintipop (Kraftwerk, Depeche Mode, New Order, Ladytron), IAMX, She Wants Revenge, Portishead, Audra Mae, Woodkid – de annyit hallgattuk a zenénket, hogy nem tudjuk megmondani, mindebből mennyi hallatszik.

Kiadók: nincs.

Történet: Több évig zenéltünk együtt, kisebb-nagyobb megszakításokkal egy feldolgozásokat játszó hobbizenekarban. Ezt egy idő után meguntuk, és elkezdtünk saját számokat írni, azoknak viszont nem állt jól a hagyományos rockfelállás. Fel is oszlottunk, de néhányan úgy gondoltuk, hogy ezeket a számokat nem hagyjuk elkallódni. A felvételeknél két-két számban Bakó Karesz (szólógitár) és Esterházy Micu (programozás, hangszerelés) segített. Ahogy a keverés elkészült, elkezdtük egyesével kiadni a dalokat. Az utolsó kettővel most lett teljes az Inbetween EP, ami itt a Recorderen hallható először.

Clayfeet_INBETWEEN_back.jpgMegjelenések: Inbetween EP, 2014.

Küldetés: Az EP megjelent, ezzel az eredeti küldetést teljesítettük. Minden szám külön borítót is kapott, menjenek útjukra!

Jövőkép: Közben újabb dalok születtek, ezeket is végső formába öntjük még idén. Szeretnénk egy klipet, de az igazán csodálatos az lenne, ha az egyik számunk valami melankolikus film zenei anyagában szerepelne.

Mellékprojektek: Nekem (Bálint) alkalmanként Schnurrrbart, de az most pihen.

Szexepil: Babra, amikor azt énekli, hogy „I like you being so popular.”

Legnagyobb eredmény, elismerés: Recorder-megjelenés.


a Clayfeet bemutatkozó EP-je, teljes egészében: 


az On Bittersweet Days kislemez, amin két változatban szerepel a dal, az EP-n is hallható Bitter Mix mellett Sweet Mixben is: 


ez pedig a Same című dal szöveges videója: 

Címkék: magyarradar clayfeet
https://recorder.blog.hu/2014/07/15/magyarradar_clayfeet
Magyarradar – Clayfeet
süti beállítások módosítása