Szerelmi karambol stop-motionben - A Clayfeet új klipjét egy 14 éves budapesti lány rendezte

2015.03.31. 15:55, rerecorder

clayfeet.jpg

A Clayfeet triót tavaly nyáron mutattuk be a Magyarradaron Inbetween című klassz debüt EP-jével, a new wave-es/darkwave-es, szintipopos darkpop formáció azóta idén is kiadott egy kislemezt, amelyhez most egy ügyes klip is készült - a stop-motion technikával "forgatott" videót egy 14 éves lány, Seller Lola animálta és rendezte.

Az Inbetween című ötszámos Clayfeet bemutatkozást a 2014-es év legjobb magyar kiadványai közé választottuk, a budapesti trió idén március közepén jelentkezett a folytatással, ami Severance című daluk kislemezes kiadása lett, két verzióban. Az egyik egy szintipopos, nyolcvanas éveket idéző eredeti változat, a másik pedig egy Bari Máriusz (planetdamage.com) által készített glitches-klubelektrós remix. A friss felvételek mellett a tavalyi EP-hez is készültek ötletes szövegvideók (ezeket az új klip alatt meg is mutatjuk), de az ötletesség igaz az új dalra is, amelyhez viszont már nemcsak lyric video, hanem egy különleges mozgóképes megjelenítés került. 

A videót a Pesthidegkúti Waldorf Iskolába járó Seller Lola készítette stop-motion technikával és egy szerelmi történetet mesél el: a klip a nagyvárosi forgalomból közelít a témára, az autós hősszerelmes egy buszmegállóban szúrja ki álmai párját, követi a buszt, amire felszáll a lány, majd az alkalmas pillanatban összeismerkednek és zöld lámpát kap szerelmük, eztán pedig jobbnál-jobb helyekre krúzolnak el kettesben - nagyon bájos, mindenképpen érdemes megnézni.

a Severance videója: 


a Severance két dalvariációja: 


a tavalyi Restart The Universe képregényes szövegvideója: 


az On Bittersweet Days némafilmes szövegvideója: 

Címkék: video klip clayfeet
https://recorder.blog.hu/2015/03/31/szerelmi_karambol_stop-motionben_a_clayfeet_uj_klipjet_egy_14_eves_budapesti_lany_rendezte
Szerelmi karambol stop-motionben - A Clayfeet új klipjét egy 14 éves budapesti lány rendezte
süti beállítások módosítása