Klippremier! Baron Mantis: Modern Love

2017.08.31. 14:00, rerecorder

bm.jpg

Baron Mantis 2015-ben robbant be a hazai színtérre, a powerrockos gitár-dob duófelállás legjobb közvetítőjeként és rögtön Talentométer-díjat nyertek, majd kiadták remek debütlemezüket. Ugyan tavaly már új dallal is jelentkeztek, de idén tavasszal még az Enter The Baronhoz készült el egy szórakoztató "így jöttem" video. Most ősszel azonban már tényleg érkezik a második album. Olyannyira, hogy a szeptember 13-án megjelenő Modern Love című lemezhez itt a felvezető klip - mégpedig az azonos című dalhoz.

A 16 számos új album „számtalan aktualitásra, a social mediára, a világpolitikai összefüggésekre, a modern kor felgyorsulására és a szelfimániára reflektál”. A szeptember 23-i ingyenes lemezbemutató koncert azonban a duó dobosának búcsúkoncertje is lesz egyben. A Davey Mantis (ének, gitár, dalszöveg) és Victor Mantis (dob, vokál) felállású páros az idei nyáron „végigszántotta” a nagy fesztiválok színpadait, a turnézás során pedig igyekeztek és igyekeznek a környezettudatosságot is szem előtt tartani. „Természetesen Szegedre nem tudtuk a ládáinkat biciklivel szállítani, de amikor lehet, másik bandával összeszerveződünk az utazásra.” Így történhetett, hogy Bérczesi Robiékkal, a Dope Calypsóval és a Billoggal is közösen vágtak neki egy-egy klubbulinak, fesztiválnak.

Időközben az elmúlt másfél év impulzusai egy új nagylemez születését hozták. „Huszonnégy dal készült el, ebből tizenhat került a Modern Love című lemezre” – mondta Davey Mantis a Cseh Tamás Program által támogatott korongról. Nóniusz Gábor volt a hangmérnök és ő is producerelte az anyagot, ami a debütáló albumhoz képest még teltebb, mocskosabb és csupaszabb lett. Az elmúlt időszakban rengeteg hatás ért, ezek megmutatkoznak mind a dalszövegekben, legyen az a modern kor felgyorsulása, a szelfimánia, a social media vagy a sekélyesség.”

A Baron Mantisból időközben Victor átigazolt a Brainsbe, ezért a szeptember 23-i ingyenes lemezbemutató egyben a búcsúbulija is lesz. A címadó dalhoz forgatott video az elmúlt hónapok kemény munkáját, a koncertezést, a stúdiózást mutatja be két és fél percben.


a Baron Mantis szeptember 23-án a Robotban mutatja be a friss lemez anyagát, Facebook-eseményoldal

INTERJÚNK A BARON MANTISSZAL, AMELYBŐL KIDERÜL, HOGYAN FEJLESZTETTÉK KI SAJÁTOS MEGSZÓLALÁSUKAT.


és akkor a friss klip és dal: 



a Baron Mantis Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/08/31/klippremier_baron_mantis_modern_love
Klippremier! Baron Mantis: Modern Love
süti beállítások módosítása