Magyarradar – Baron Mantis

2015.12.19. 13:30, rerecorder

baron_mantis.jpg

Az itthon is egyre szaporodó dob-gitár duók sorában (lásd például a Kőszívű ember fiait vagy a SirVive-t) a tavaly indult, idén a Talentométer tehetségkutató döntőjébe jutott – és ott sok egyéb díj mellett a Recorder különdíját is elnyert – stoner-garázs-popos Baron Mantis decemberben mutatkozott be nagylemezzel.

baronmantis_2.jpgMegalakulás éve:  2014. február.

Tagok: Davey Mantis (gitár/ének), Victor Mantis (dob/ének).

Stílus: Rock/stoner/garázs/pop.

Hatások: Minden hatással van ránk, az is, ami tetszik, az is, ami nem. Victort zeneileg a Blink-182 féle punkrockvonal és mainstream popzenék, míg Davey-t az industrial, a stoner, a pszichedelikus rock, valamint Julie Andrews és a kevésbé mainstream popzenék inspirálták meglehetősen, na meg Bob Marley. Imádunk elektronikus zenére pörögni és mindketten szeretjük Michael Jacksont.

Kiadók:  Nincs. Kérdés, hogy a 21. század második évtizedében kell-e egyáltalán?

Történet: Nincs mit ragozni: adott két ember zenekar nélkül, egy közös ismerős, egy szerencsés pillanat és véletlenek márpedig nincsenek. Victor veszettül imád dobolni, azt is lehetőleg meztelenül, Davey meg állandóan valami fentről jövő üzeneteket kódol át zenei nyelvre, vagy mély gondolkodásban fejtegeti évezredek kérdéseit, esetleg valami rettentő nagy hülyeséggel traktál másokat azok lelki fejlődésének kárára. Lényegében régóta jön a zene, azt meg ki kell adni, nehogy önkifejezés-szorulásunk legyen. Villámláskor pózba vágjuk magunkat, mert azt hisszük, minket fotóznak. Szeretünk a figyelem középpontjában félénken és észrevétlen páváskodni.

baron_mantis_lp.jpgMegjelenések: Lure EP (2015), Patience single (2015), Vis á Vis nagylemez (2015. dec. 11.).

Küldetés: Megtalálni a közönségünket, a hasonló gondolkodású embereket, a törzsünket. Adni rengeteg pozitív energiát megszámlálhatatlan koncerten. Feltölteni az embereket, felhatalmazni őket és magunkat arra, hogy merjünk élni, alkotni, megnyilvánulni, hibázni, kockázatokat vállalni és hallgatni a szívünkre. Bejárni a zenével a világot és megismerni rengeteg helyet, embert. Alkotni, építeni, tapasztalni, gondolkodni, fejlődni, és örökké kíváncsinak és gyermekien pajkosnak maradni. Megtalálni az összhangot elme, lélek és test közt. Megtanulni igazán szeretni. A zene egy eszköz, az utunk része, nem a cél maga.

Jövőkép: A küldetésre adott válasz nagyjából fedi. Világimádat, élet, élet, élet!

Mellékprojektek: Mantis mindenekfelett! Minden erőnket ebbe rakjuk.

Szexepil: A legkisebb férfi mellbimbó Victor mellkasán díszeleg.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nem nyertünk eddig még semmilyen díjat, de utunk legapróbb sikereinek is igyekszünk örülni (ezt még talentométeres sikereik előtt nyilatkozták – a szerk.). Imádunk koncertezni, és az, hogy egyre több helyen tehetjük meg ezt, fantasztikus dolog. Nemrég jött ki a Patience című számunkhoz egy nagyon klassz videoklip. Sok munkánk, időnk volt benne, nagy eredménynek tekintjük az elkészült művet.


a Baron Mantis legközelebb december 26-án lép fel Kecskeméten a hasonszőrű Puma Danger és Run Over Dogs zenekarok társaságában, Facebook-eseményoldal


a friss debütlemez: 


a Patience klipje: 

 
Baron Mantis Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2015/12/19/magyarradar_baron_mantis
Magyarradar – Baron Mantis
süti beállítások módosítása