Idén nem volt még ennél fülbemászóbb dal a szakítás utáni frusztráltságról

2017.08.25. 16:54, Frontrecorder

clarence_1.jpg

Aki túlesett már szakításon, valószínűleg megélte azt a lelkiállapotot, amelyben eluralkodott rajta a szétválás miatti düh, és csupa rosszat gondolt az exéről -  ezt az érzést öntöttte dalba az experimentális popfenegyerek Clarence Clarity.

A 2013-ben feltűnt londoni dalszerző-producer-előadó máséhoz nem hasonlíthaó módon, és mintha teljesen esetlegesen kutyulná össze a kilencvenes évek boyband-popját kurrens R&B-vel és glitch-elektronikával, de az őrültségében nagyon is van rendszer, a dalaiban pedig mélység. Ezt - na meg humnorát/ironikus hozzáállását - tökéletesen példázza a tavaly megjelent SAME EP, melyen öt azonos című, azonos hosszúságú, és felületesen hallgatva teljesen megegyező dal szerepel. Clarence Clarity egyébként úgy véli, dalszerző-producerként mostanra annyira belemészott az iróniába, hogy átért a másik oldalra, és már egyáltalán nem ironikus a zenéje. Hmm.  A 2015-ös debütalbuma (No Now) után valamikor idén várható második nagylemeze, a Leave Earth, ezen szerepel a most közzétett új dala is.

A Naysayer Godslayer  frusztrált lírai énje az exének olvas be fröcsögve, és persze azt is a képébe vágja, hogy különben sincs rá szüksége, jól meglesz nélküle - ismerős? A valahol az N' Sync a vaporwave és a PC Music-hangzás háromszögébe eső fülbemászó dalhoz a VHS-esztétikát kicsavaró lökött klip készült:


az előző klipdal, az elvileg ugyancsak az új albumot beharangozó hiphop-mutáns Fold 'Em:

Címkék: clarence clarity
https://recorder.blog.hu/2017/08/25/iden_nem_volt_meg_ennel_fulbemaszobb_dal_a_szakitas_utani_frusztraltsagrol
Idén nem volt még ennél fülbemászóbb dal a szakítás utáni frusztráltságról
süti beállítások módosítása