Ha nem vagy trendi, Arcade Fire-jegyet nyerhetsz

2017.07.27. 08:47, corecorder

arcade_fire_1.jpg

Az Arcade Fire Everything Now című új albuma július 28-án, holnap jelenik meg, ehhez kapcsolódóan négy videóklipet is kiadtak előre, ezek voltak az Electric Blue, a Creature Comfort, a Signs Of Life és a lemezcímet adó Everything Now. A megjelenést ma este egy brooklyni koncerttel ünnepli a zenekar, azonban az eseményre nemcsak telefont nem lehet bevinni, hanem egyes ruhadarabok viselését is korlátozzák – ezen persze olyannyira felháborodott mindenki, hogy most már azzal lehet jegyet nyerni, ha valaki nem az előírások szerinti öltözékben küld magáról képet.

Win Butler és Régine Chassagne zenekara jelentett már be ruházati korlátozásokat: 2013-ban több koncertjük esetén érvényben voltak bizonyos szabályozások. A Reflektor album megjelenését követően az első, kétszáz embernek adott exkluzív meglepetéskoncerttel kezdve (ahol a telefonok és egyéb elektromos eszközök mellett például a farmernadrágot tiltották ki) több koncerten keresztül folytatták a tematikát, alkalmi, saját fellépőruhájukra reflektáló öltözetet kívánva mindenkitől. Ez aztán a nagy sajtóvisszhang és a méltatlankodó rajongók miatt fokozatosan elhalt, a zenekar pedig nyilatkozatot adott ki:

„Mindenkinek, aki felháborodott azon, hogy megkérjük a közönséget, hogy öltözzenek ki a koncertjeinkre... nyugi. Szuper-nem-kötelező. Csak nagyobb szórakozássá teszi az együtt eltöltött időt, ha mindenki benne van. Eddig ezek voltak a valaha volt legjobb fellépéseink. Majd találkozunk.

Szeretettel, Arcade Fire."


AZ ARCADE FIRE
REFLEKTORÁT HÓ MÁRTON IS AJÁNLOTTA.


Idén, bár más irányelvekkel, de egy koncertjükön újra szabályozzák az öltözködést – ezúttal emailben kapták meg a jegytulajdonosok az utasítást, hogy a 27-i, csütörtöki koncertre öltözzenek „hip & trendy" módon. Kitiltották a shortokat, nagy logókat, baseball sapkákat, tank- és crop topokat, valamint az erőteljesen fehér vagy piros ruhát, továbbá fenntartják a jogot, hogy megtagadják a belépést azoknak, akik nem öltöznek megfelelően. A jegyen szerepel még az is, hogy a koncertre semmilyen felvevőeszközt, telefont, kamerát és okosórát sem lehet bevinni.

A zenekar azonban a 2013-as esettel ellentétben elhatárolódott a szabályzásoktól, Win Butler Twitterén írta le, hogy a korlátozásokról nem ők tehetnek, hanem valószínűleg inkább az Apple, hiszen az egész koncert streamelhető lesz Apple Musicon. "A zenekar bejelenti, hogy "viseljetek akármit, akármelyik koncerten" – ez egy hivatalos zenekari bejelentés volt."

arcade-fire.jpgDe nem csak az Arcade Fire az egyetlen zenekar, amely valaha meghatározta, hogy milyen öltözékben lehet bemenni egy-egy koncertjére. Számos egyéb előadó is tett már ilyet – a 2012-es megaslágert, a Gangnam Style-t éneklő koreai Psy kérte már arra rajongóit, hogy csak kéket viseljenek, máskor meg kizárólag fehéret, aztán az idei évben új albummal jelentkező Laura Marling 2013-ban fekete nyakkendőt szeretett volna közönségén látni, Azealia Banks pedig már tematikus sellőpartit is szervezett. Az LCD Soundsystem azonban ennél is tovább ment: 2011-es felbomlásukkor búcsúzó brooklyni koncertjükre csak fekete-fehér ruhákat viselő emberek juthattak be, de 2010-es lemezük, a This Is Happening felvételekor a frontember James Murphy zenésztársait is arra kötelezte, hogy tetőtől talpig csak fehéret viseljenek.

Ha pedig dresscode-ról és zenei eseményekről ejtünk szót, fontos megemlékezni a kétezres években aranykorát élő, állandóan telt házas, akár negyvenezer embert megmozgató Sensation-bulikról – ennek fekete és fehér ruhás változata van, a house és trance fehér parti kétszer volt Budapesten a Papp László Budapest Sportarénában. De az igazán ikonikus kinézettel rendelkező zenekarok koncertjeinél általánosan megfigyelhető, hogy a közönség egy része külsőleg is kedvenceit akarja idézni, vegyük például régebbről a KISS-t vagy a Spice Girlst, vagy épp múlt hétről a budapesti Marilyn Manson-koncertet – az Arcade Fire nagy kritikai sikerei ellenére úgy tűnik, mégsem olyan zenekar, amelynek koncertjeire szívesen öltöznek be a tömegek.

A kívánt dresscode-ból ugyanis gate lett, végül az Everything Now Co. social media managerét kérte meg az Arcade Fire, hogy adjon ki közleményt – eszerint mindenki már felvehet akármit, legyen az idejétmúlt vagy különc, illetve a telefonokat sem veszik el, csak épp könnyebb úgy táncolni, ha nem temeti el az ember arcát, ők csak jót akartak. Ezen felül a zenekar felajánlotta rajongóinak, hogy aki nem hip és trendi ruhában tweetel ki magáról képet és a #dresscodegate hashtaget használja, jegyet nyerhet – fotózásra fel! 

 
az új Arcade Fire-album címadó dala:



ilyen az Arcade Fire élőben:

Címkék: divat arcade fire
https://recorder.blog.hu/2017/07/27/ha_nem_vagy_trendi_arcade_fire_jegyet_nyerhetsz
Ha nem vagy trendi, Arcade Fire-jegyet nyerhetsz
süti beállítások módosítása