Értelmes élet jelei után kutat az Arcade Fire

2017.07.01. 13:32, Frontrecorder

arcade.jpg

Megérkezett a sorban harmadik klipes dal az Arcade Fire júliusban megjelenő új albumáról;a Signs Of Life X-aktákat idéző (parodizáló) kisfilmjében két hipszter ügynök ered egy megmagyarázhatatlan  eset nyomába. 

Július 28-án érkezik az ötödik Arcade Fire-album, melyről az ABBA-ízű címadó dal és szintirockos Creature Comfort után a (lemez számsorrendjében a kettő között lévő) Signs Of Life került kislemezre és kapott klipet. Ez ismét egy "komoly témáról könnyed hangszereléssel" típusú, nyíltan - és minden bizonnyal koncepciózusan - hatásvadász dal, melynek társproducerei Thomas Bangalter (Daft Punk) és Steve Mackey (Pulp) voltak (mint az Everything Now-nak). A diszkós groove itt is pipa, ehhez jön a nyolcvanas évek eleji new wave/artpop (leginkább Talking Heads) visszacsatornázása, a szövege pedig azt feszegeti, van-e értelmes életnek jele a Földön, azaz megpróbáljunk értelmet keresni a mai értelmetlen világban, vagy hagyjuk ezt és bulizzunk, mintha nem lenne holnap. A videoklip ezt x-aktás metaforába csomagolja: két paranormális ügyekben nyomozó különleges ügynököt látunk akcióban, de a "nyomozásuknak" az ég világon semmi értelme, viszont őrülten menőn néznek ki és csupa őrülten menő dolgot csinálnak (a zenekar cameo szerepben, a laptopjuk monitorján tűnik fel).


az album dallistája:

01. Everything_Now (continued)
02. Everything Now
03. Signs Of Life
04. Creature Comfort
05. Peter Pan
06. Chemistry
07. Infinite Content
08. Infinite_Content
09. Electric Blue
10. Good God Damn
11. Put Your Money On Me
12. We Don't Deserve Love
13. Everything Now (continued)


és a Geoff Barrow (Portishead)  illetve Steve Mackey produceri bevonásával született - önértékelési problémákat, öncsonkítást, öngyilkosságot megéneklő - Creature Comfort szemet próbára tevő klipje:

Címkék: arcade fire
https://recorder.blog.hu/2017/07/01/ertelmes_elet_utan_kutat_az_arcade_fire
Értelmes élet jelei után kutat az Arcade Fire
süti beállítások módosítása