Klippremier! BABEL: Be Safe

2017.06.01. 11:00, Frontrecorder

babel_3.jpg

A BABEL zenekar márciusban adta ki a korábbiaknál letisztultabb, egyenesebb hangzású, "vissza a gyökerekhez" EP-jét, melyről a Be Safe című dalhoz Toy Story-ihletésű klip készült, főszerepben a Barbie meghódítására induló Action Man-nel.

A budapesti rockzenekar életében korszakváltást jelölő The End Of It All nyitódala az egyéjszakás kalandokról szól, illetve arról, miért is bocsátkozik az ember ilyen villámafférokba. A klip erre a témára reflektál, korántsem elcsépelt módon: a Toy Storyra hajazó kisfilmben Action Man megpróbál eljutni a számára - képletesen és szó szerint - elérhetetlen Barbie-hoz, a célja eléréséhez pedig számos akadályt kell leküzdenie. "A klip ötlete húgom egyik babájából jött" - meséli Ipolyi-Gáts Hunor énekes. "Azon agyaltam, mennyire érzéstelen az arca, bármit is kezdek vele, és milyen tökéletes főszereplő lenne. Aztán mikor a szoba, a leány, és a küzdelem, azaz maga a koncepció körvonalazódott, az egészet fölvetettem a zenekarnak, és Balázséknak az Overground Productions-nél, akik az előző klipünket is készítették. A srácoknak hála hamar megindult az ötletáradat, mely forgatókönyv lett, majd storyboard, és a már határozott elképzelésből pár nap alatt leforgott a felvétel. A végeredmény szerintem fergeteges lett.”  

A stop-motion és videós technikával forgatott klipben a játékfigurák mellett cameo szerepben feltűnnek a zenekar tagjai is - Balasi Ádám dobosa Babelon polgármestereként nyilatkozik a tévében, Sidó Attila gitáros életrajzi könyvének borítóján látható -, de hogy Action Man hódító akciója sikerrel jár-e, nem áruljuk el, csak annyit mondunk, csattanós a vége.

A Be Safe elhangzik majd a BABEL péntek esti koncertjén az A38 Tetőteraszon (Facebook-esemény) , ez pedig akkor a klipje:

https://recorder.blog.hu/2017/06/01/klippremier_babel_be_safe
Klippremier! BABEL: Be Safe
süti beállítások módosítása