Terrortámadás Ariana Grande manchesteri koncertjén, 22 halott, 59 sebesült

2017.05.23. 09:10, rerecorder

manchester.jpg

Tegnap éjszaka Manchesterben, a Manchester Arenában adott koncertet Ariana Grande és az utolsó szám elhangzása után a rendőrség feltételezése szerint egy öngyilkos merénylő bombát robbantott az arénát és pályaudvart összekapcsoló előcsarnokban, ahová a tömeg kezdett kiáramlani. Huszonketten - közte gyerekek is - meghaltak és ötvenkilencen megsebesültek.

Másfél évvel a párizsi Bataclan koncerthelyen az Eagles Of Death Metal koncertjén történt, kilencven halálos áldozatot követelő terrortámadás után május 22-én este 22:30-kor a Manchester Arenában Ariana Grande koncertjét követően történt robbanás, amit a rendőrség terrortámadásként kezel (az elkövetőt öngyilkos merénylőnek tartják, aki a helyszínen életét vesztette, jelenleg azt vizsgálják, hogy voltak-e társai). Grande fellépésének végén, az utolsó szám elhangzása után, amikor a tömeg elkezdett kiáramlani az előcsarnokba, egy hatalmas robbanás történt, majd pánik és káosz tört ki. Huszonketten meghaltak, ötvenkilencen megsérültek a hatóságok jelentése szerint. Grande igen népszerű a gyerekek, tinik körében, rengetegen szülővel vettek részt a koncerten. A brit miniszterelnök, Theresa May megszakította kampányát (június 8-án lesznek a választások Nagy-Britanniában) és az eset teljes kivizsgálására koncentrál.

Ariana Grande a Twitteren szólalt meg: "össze vagyok törve. a szívem mélyéről, annyira, de annyira sajnálom. nincsenek szavak."

Grande menedzsere, Scooter Braun ezt osztotta meg Twitterén: 

 

Címkék: gyász ariana grande
https://recorder.blog.hu/2017/05/23/terrortamadas_ariana_grande_manchesteri_koncertjen_22_halott_59_sebesult
Terrortámadás Ariana Grande manchesteri koncertjén, 22 halott, 59 sebesült
süti beállítások módosítása