Amit a zene adhat – A friss Random Trip-lemez dalkommentárja

2017.05.11. 15:00, rerecorder

random_trip_lp_ny.jpg

A már 2009 óta a budapesti koncertélet egyik meghatározó, biztos pontjának számító – leginkább – A38-as Random Trip improvizációs estek most hétfőtől stúdiólemezen is átélhetők. A Recorderen debütált első Random Trip-stúdiólemez, a Zenehíd ötven közreműködőt vonultat fel, és ma, május 11-én este a Budapest Parkban közülük 37-en színpadon is előadják a dalokat. De előtte halljuk, hogy a szereplők közül tizenheten hogyan kommentálják közreműködésüket.

A projekt művészeti vezetője, Delov Jávor már nyilatkozott az anyagról a lemezpremierben, most jöjjön az ötvenből további tizenhét közreműködő kommentárja, a dalok sorrendjében:


random_trip_lp_1.jpgZenehíd

Koszi Janka

Az, hogy nincs rá szabály, hogy hogyan éld az életed, hogy légy büszke a saját „lábnyomodra”, mert mindenkié egyedi, megismételhetetlen, és csak te tudod, hogy mi a jó neked. Erről az életérzésről nem lehet eleget beszélni! A legfontosabb! Nem csak a srácok élték nagyon a klipforgatás alatt a munkásember flash-t, valahol nálam is beteljesült a rejtett darukezelői képesség utáni vágyam!


Getting Low

Pély Barna

Mindig öröm együtt rögtönözni dalokat tehetséges zenészekkel a színpadon, de ezek elszállnak a széllel. Az, hogy ezt stúdióban, tökéletes körülmények között tehettük, maga volt a csoda! Akik pedig meghallgatják ezeket a számokat, részesei lehetnek a Random Trip csodájának.


Hajolj közel

Lábas Viki

Mindig nagy élmény olyan zenészekkel együtt dolgozni és alkotni egy közös új pillanatot, akikkel talán sosem sodort volna össze az élet. A Random Trip teszi keretbe azt a zenei és alkotói szabadságot, amit újra és újra meg szeretnél tapasztalni, hisz ez tart frissen.

Black Widow

Drapos Gergő "Drapi"

Az ilyen varacskos blues az, amire talán a legkevésbé számítottam volna ettől a brigádtól, és talán pont emiatt is nagy kedvencem a lemezről.


Eleven 1:52

Závada Péter

A Random Trippel közös fellépéseken az utóbbi időben főleg verseket adtam elő, így egyértelműnek tűnt, hogy a lemezen is egy vers szerepeljen. Jávor párkapcsolati szöveget szeretett volna, mert az illett az album hangulatához. Így esett a választás a Mész kötetből a Zúgás ciklus egyik darabjára. A szöveg Jávor izgalmas dobszólójára hangzik el, a címe pedig a szám hosszára utal.


Dobban

Palya Bea

Felhívott tavaly tavasszal Jávor, hogy holnap Random Trip, én meg terhesen úgyse nagyon tudtam aludni, éjjel forgolódtam, megjelent előttem Jávor képe, ahogy hangosan püföli az egyeket, így lett az első sor „Dördül az egy, dobban a szív...” Meg eszembe jutott Saiid is, akivel ha imprózunk, mindig valami nyílik, így lett a többi sor. „Nyílik a kar, szállni akar...” Aztán jött Balázs, és körülfont engem szép szavakkal, mint ahogy Saiid is. És mindenkire annyira erősen jellemző a saját része. Meg ott vannak a csodás zenészek. Valahogy természetes volt az egész találkozás. És hogy a beálláson éneklik a szövegeinket a zenészek, a hangmérnök... csodás érzés. 


Clouds

Kiss Tibor

Emlékeim szerint, valami szöszmötölésből született, talán valamelyik zenészre vártunk, hogy megérkezzen a színpadra és unaloműzésképpen halkan elkezdtünk jammelni. Aztán megérkezett Andy, és elkezdett rá énekelni és így lett kész. Végülis ez a Random Trip, nem?


Szeretem a reggelt

Tóth Vera

Egy kávéreklámnak indult és a reggel himnuszává nőtte ki magát, milliós nézettséggel. El sem tudom mondani mekkora áldás, hogy minden reggel a mi hangunkra kel valaki és ettől még jól is érzi magát. Az egész napod akkor dől el, mikor elindul. Úgy érzem, ezzel a dallal sikerült megkönnyíteni a hajnalt és a reggelt, még saját magunknak is. Állati jó érzés és büszkék vagyunk rá.


Falling Together

Premecz Matyi

A Random Trip egy igazán izgalmas egyvelege a szabadságnak és a kötöttségeknek. A dalformára való törekvés, a befogadhatóság – vagy ha úgy tetszik énekelhetőség – olyan szempontok, amik megtartásával a szabad önkifejezés másoknak is élvezhetővé válik, üzenetet közvetít. Ha valamit, akkor nekem ezt tanította a Random Trip. A lemez dalai ezeknek az üzeneteknek a finomított formái. A pillanatból kiragadott rögtönzés lenyomatai.


This Game Will Never End

Vitáris Iván

Talán mindenkivel volt már olyan, hogy azt érezte egy bizonyos dolog, vagy személy újra és újra feltűnik az életében. Egyszer távolabb, egyszer közelebb kerül hozzá. A beteljesülésre várva mondja magában az ember, hogy „ez a játék sosem fog véget érni”. Örülök, hogy Barbival énekelhettem el ezt a dalt. Maximálisan érezte a dal mondandóját, és nem éreztük úgy, hogy olyan szavakat adtam a szájába, amiket nem gondol magáénak. Ezért is van ez a furcsa narratíva a szövegben, hogy az én részem a kérdező, nyugtalankodó kisfiúé, Barbi pedig a megnyugtató, vagy sokszor szigorú érett női válasz.


Heated Sleep Habits

Subicz Gábor

Nagyon sokáig kergettük egymást Jávorral, mire épphogy összejött a session, de nagyon örülök, hogy végül tető alá hoztuk! A Heated Sleep Habits és a Tervek hálójában című darabokban vagyok hallható végül, bár több mindent felvettünk Vastival, az egész stúdiózás egy pár órás, nagy flow volt. Dudorásztunk, sokat nevettünk, én meg persze trombitáltam, közben igazi átjáróház volt a stúdió: zenész kollégák, haverok jöttek-mentek. Aztán egy-két óra elteltével befutott Jávor, hogy „na, kész vagytok?” Egymásra néztünk, és megállapítottuk, hogy tulajdonképpen igen. :D


The Shift

Judie Jay

Semmihez sem hasonlítható az az öröm, amikor ennyi fantasztikus tehetséggel és remek személyiséggel van szerencsém valami különlegeset alkotni.


Tervek hálójában

Wolfie

Ez az átkötő egy hangos gondolatmenet, Jávor nagyjából elmondta, hogy mit szeretne ide, én meg megírtam és örültem, hogy végre nem csak rímekben beszélhetek. Amúgy pedig ez egy szemelvény lett az élet rögös útjairól. Én már nagyon sok éve randomozom és a Random Tripnek köszönhetően olyan zenészekkel kerültem egy színpadra, akikkel hatalmas megtiszteltetés együtt zenélni, ez az egész nekem egy nagy tanulási lehetőség is. Rettenet nagy ajándék, hogy benne lehetek a krúban!


Breathe

Jónás Vera

A Breathe a szó minden létező jelentését hangsúlyozza: lélegezz! Ez visz minket tovább, ez tart minket életben.


Free

Fábián Juli

A Free számomra a teljes szabadság, a hétköznapokból való kiszakadás és a könnyű suhanás dala. Nagyon boldog vagyok, hogy végre csinálhattunk Jávorral, Wolfie-val és a srácokkal egy lenyomatot ennek a dalnak a formájában, amit Random Tripen együtt átélünk, átéltünk!


Perfect Harmony

MC Kemon

Ez egy nagyon fontos dal a számomra. Olyan dal, amit jó volt felvenni, hiszen visszahozta azt az érzést, a zenélést, hangulatot, amit az Eklektric-kel annak idején sokáig megvalósítottunk. Nagyon jó volt újra átérezni ezt a feelinget. A szöveg pedig erősen önéletrajzi ihletésű, arról szól, hogy a zene mentette meg az életemet, és ezt az érzést vittem át a dalba, a tökéletes harmóniáról szól, amit a zene ad.


I Gave You The Best I Could

Pulius Tibi

A dal felvételekor egy emberként nevettünk fel, hogy végre írhattunk egy olyan kilencperces rockhimnuszt, amire gyermekként vagy fiatal korunkban is vágytunk! Köszi, Random Trip!


a Random Trip első nagylemezének ingyenes bemutatója május 11-én, ma csütörtökön lesz a Budapest Parkban, Facebook-eseményoldal


és akkor a Zenehíd című monumentális album, amely az ingyenes koncert napjától, május 11-től cd-n is kapható lesz - már a Parkban is, ahol dedikáltatni is lehet az alkotókkal: 


a legfrissebb klip a 14 alkotót felvonultató címadó dalra: 


a Kiss Tibor, Vitáris Iván, Schoblocher Barbara közreműködésével született This Game Will Never End klipje: 


és a Fábián Juli és Wolfie szereplésével született dal, a Free videója: 


www.facebook.com/randomtrip

randomtrip.hu/

https://recorder.blog.hu/2017/05/11/a_random_trip-lemez_dalkommentarja
Amit a zene adhat – A friss Random Trip-lemez dalkommentárja
süti beállítások módosítása