Magyarradar – Veszélyes Faszfej

2017.04.27. 12:10, rerecorder

veszelyes_faszfej.jpg

A Veszélyes Faszfej 2014-ben jött létre, volt a zenekar történetében egy pont, amikor csak cool-listás zenészek szerepeltek benne (a Rakéta Fesztivált alapító Lang Ádám állandó tag), áprilisban rakták össze eddigi hat kiadványukból az első best ofot és egészen friss, a Vittulában, a Beat On The Bratban és más kultikus budapesti helyeken, tereken forgatott klipjükben az Oscar-díjas Jennifer Lawrence is szerepel. Nem, tényleg!

Megalakulás éve: 2014.

Honnan: Budapest.

Tagok: Danger (ének), Ádi és Sebő (gitár), Peti (basszusgitár), Vica (dob), Juli és Gábor (vokál), Kristóf (csörgő).

Stílus: Turbópop.

Hatások: A Mats (gy.k.: The Replacements - a szerk.) szellemisége, jó riffek, düh és szeretet.

Kiadók: 2017-ben?

veszelyes_best_of.jpgTörténet: Egyszer csináltunk egy Tankcsapda tribute-zenekart, aztán jött ez. Egy Berlinbe tartó szír srácnak adtunk egy bőrdzsekit. Kurva sokat röhögtünk azon a viccen, hogy a vidéki útján járó mustáros ember fekszik az ágy alatt, amikor egy pár akciózni készül. Közben a nő: de szép virslid van! A férfi: meg de szép zsemléd van. Erre a mustárosember: MUSTÁR NEM KELL HOZZÁ? Láttuk az UH-n Richard Dawsont, az óriási volt. Rendelünk két sokkolót, hogy amikor valamelyik tagunk megmenve csúnya lánnyal csókolózik, akkor kiiktassuk.

Megjelenések: A Bandcampen van egy besztofunk, az nagyjából elég is.

Küldetés: Make rock and roll great again.

Jövőkép: Egypetéjű ikrekkel dugunk.

Mellékprojektek: Iskola, munka.

Szexepil: Volt egy időszak, amikor a zenekarban kizárólag coollistás zenészek voltak.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Dávid előbb szállt ki innen, mint a Gustave Tigerből.


a zenekar legközelebb ma, április 27-én lép fel a volt TV-székházban a Szabadság téren, a Nonkomformista Szólásszabadság Akció keretében, Facebook-eseményoldal (de ott lesznek május 31-én a Queeraption Fesztiválon, június 10-én a Kolorádó Fesztiválon, július 12-én kezdődő Bánkitó Fesztiválon is)


a Jennifer Lawrence-t is szerepeltető (aki magyarországi filmforgatása idején éppen a klip forgatásakor bulizott a Vittulában, 1:24-nél bundában és 2:00-től), 99%-ban rock&rollt tartalmazó friss klip a TAVASZTERROR című dalra: 


és a Veszélyes Faszfej április végén összerakott best ofja: 


fotó: Nagy Nikolett


a Veszélyes Faszfej Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/04/27/magyarradar_veszelyes_faszfej
Magyarradar – Veszélyes Faszfej
süti beállítások módosítása