Klippremier! Only Wolf: Trust

2017.04.08. 12:00, rerecorder

only_wolf_bts_10.jpg

Only Wolf egy kanadai dalszerző-előadó, Sean Parker, aki már felvett nevével is magányt megfogalmazó pszichedelikus, drone-os folkdalokat ad elő, személyes, merengő hangvételben. Új albuma szeptemberben jelenik majd meg és az európai kiadásért a magyar Lone Waltz Records felel. A lemezről most előzetesen a címadó dal, a Trust megkapó klipje debütál.

trust_album_cover.jpgOnly Wolf 2014-ben adta ki Chemicals című bemutatkozó albumát, a vancouveri dalszerző időközben Európában, a spanyolországi Alicantéban is otthonra talált, új lemeze is ott készült házi stúdiójában. A nyolcdalos Trust szeptemberben jelenik majd meg Észak-Amerikában a Kingfisher Bluez, Európában a Lone Waltz Records gondozásában. 

Only Wolf pszichfolkos, indietronicás, folkambientes, drone-os zenéje egyszerre transzhumanista meditáció és vágyainak labirintusa, amelyet légies gitártémái és sounddesignja kísér. Hipnotikus gitárdrone-okra és szűrt elektronikus alapokra építkező transzcendens vokáljai rokonságot mutatnak Ian William Craig, Mount Eerie vagy Bon Iver felvételeivel, minden szerzemény visszhangos, de privát terekbe, ellentmondásos éber látomásokba invitál, melyeket aztán a puha elektronika ködébe burkol. Előadóként a józanság és a kábulat mezsgyéjén egyensúlyozva tartja transzban közönségét.

A szeptemberben érkező lemezről Parker ezt meséli: „a Trust egy nagyon nehéz időszakról szól az életemből, amikor meg kellett barátkoznom a magányommal és bizonyos dolgokkal, amiket elveszítettem. Meg kellett értenem, hogy az érzések, amiket felfedeztem magamban mások iránt épp olyan illékonyak, mint amilyen izgalmasak, amikor az újdonság erejével hatnak.”

A Trust videoklipjét a Watcher Media készítette a kanadai Port Moody-ban, Deltában és Vancouverben, Matt Fitzgibbon rendezésében.

A lemezről a Pirate Drones című nyitószám már szintén hallgatható, alább pedig a teljes dallista.

1. Pirate Drones
2. Trust
3. Forest Fire
4. Around
5. Gypsy Clouds
6. Taseti
7. Keep It Up!
8. Silence

és akkor a világok között úszkáló dal, világok között - úszással - teret váltó, sejtelmes, megkapó klipje: 


Only Wolf Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/04/08/klippremier_only_wolf_trust
Klippremier! Only Wolf: Trust
süti beállítások módosítása