Magyarradar - Sybian Pleasures

2017.03.19. 13:15, Frontrecorder

17202686_1447302381989312_144156534546464786_n.jpg

Ismét egy olyan zenekar, amelynek a neve meglehetősen dezorientáló képzeteket kelt a zenéjéről, persze lehet, csak a mi fantáziánk nem elég vad, hogy a meglovagolható női szexuális segédeszköz nyújtotta örömökhöz gyeplőelengedős, punkosan szilaj, vadul ordítós-gitársüvöltős zajrockot társítsunk, amit a Sybian Pleasures játszik. Az azonban biztos, hogy nagyon is fizikális élményt nyújt a budapesti zenekar, melyet az alapító gitáros hoz testközelbe.

sb2.jpgIndulás: 2013-ban, akkor még trióként.

Honnan: Budapest.

Tagok: Hegedűs Vera - ének, Benedek Albert - basszusgitár, Barabás Ignác - dobok, Galó Tibor - gitár.

Stílus: 
zajos, provokatív, dilettánsrock.

Hatások: a hatvanas évek pszichedelikus rockzenéje, a hetvenes évek punk/hardcore zenekarai, a nyolcvanas évekbeli posztpunk, noise-rock és no wave, a kilencvenes évek sludge és mathcore bandái.

Kiadó(k): nincs, csak a Bandcamp.

Történet: Ignáccal ,a dobosunkkal indítottuk a zenekart. Az volt a cél, hogy mindenképpen valami újszerűt csináljuk. Ez először több nevesincs projektben valósult meg, nagyrészt úgy, hogy csak ketten voltunk. Maga a Sybian Pleasures is úgy indult, hogy basszusgitárost kerestünk egy új formációhoz. Erre a hirdetésre jelentkezett Albert, aki mellesleg a The Taktika gitárosa, de úgy gondolta, hogy kipróbálná magát basszusgitáron is. A gitárjátéka új színt hozott a zenekarba és jelentős lökést adott ahhoz, hogy idáig eljussunk. Az első egy-két év útkereséssel és kísérletezgetésekkel telt el. Körülbelül másfél éve fogalmazódott meg bennünk, hogy az összegyűlt ötletekből csináljunk dalokat. Ezzel párhuzamosan frontembert kerestünk, de nem sikerült találni olyat, aki kellőképpen azonosulni tudott volna a zenével. Instrumentális zenét viszont nem akartunk, ezért én vállaltam magamra a szövegek megírását és felüvöltését. Ennek eredménye lett az első EP-nk, amit az RSS-ben rögzítettünk. Nem voltunk maradéktalanul elégedettek az énekkel, ezért tovább kerestük a megfelelő embert a megfelelő feladatra. Itt jött a képbe Vera, aki hallotta az EP-t a a Bandcamp-en és tetszett neki, amit csinálunk, egy kis rábeszélés után pedig csatlakozott hozzánk. Ekkor született meg a második EP, amit szintén az RSS-ben vettük fel.
A dalszerzés úgy zajlik, hogy otthon kitalálok gitártémákat, majd a próbán mindenki hozzárakja az ötleteit. Ezek aztán új inspirációkat adnak, és otthon gyakran átírom az előzőleg hozott témákat (amivel gyakran a többiek idegeire megyek), és  ez így folytatódik, amíg jónak nem érezzük a végeredményt..

Megjelenések:

Fornication EP (2015)


Jesus Slingshot
EP (2016).

Küldetés: Nincsen semmilyen küldetéstudatunk, az a fontos, hogy ne legyen megfelelési kényszer senki felé, és hogy függetlenek tudjunk maradni az aktuális zenei irányzatoktól.

Jövőkép: A klasszikus jövőkép, ami még a fiatal zenekaroknál megvan, nálunk már nem érvényes, mert én mindjárt 50 éves leszek, és a többiek is nagyrészt a 40 felé járnak, tehát ez a hosszútávra tervezünk nem igazán működik. Ráadésul azok a zenekarok, akik előtt szívesen játszottunk volna, vagy feloszlottak, vagy már meghaltak. Szóval inkább maradunk a rövidtávú céloknál, mint az éppen aktuális koncertek, vagy egy új EP felvétele.

Mellékprojektek: a basszusgitárosunk, Albert a The Taktika zenekarban játszik, és az énekesünknek, Verának is van egy-két személyes zenei projektje.

Szexepil: a hangzásunk.

Legnagyobb eredmény/elismerés: Miután feltöltöttük az első anyagunkat a Bandcamp-re, felfigyelt ránk egy francia arc, Thierry, akinek tetszett, amit csinálunk, és egy francia internetes rádióban többször is lejátszotta egy-két szerzeményünket, ami keltett némi visszhangot és hozott pár külföldi rajongót a zenekarnak.


A Sybian Pleasures legközelebb március 24-én a Nembáj! Festen koncertezik.

https://recorder.blog.hu/2017/03/19/magyarradar_sybian_pleasures
Magyarradar - Sybian Pleasures
süti beállítások módosítása