Újabb nemzetközi díjat nyert a Sziget, aztán két nap múlva eladták a fesztivált!

2017.01.19. 15:51, therecorder

unnamed_12.jpg
Újabb elismerést gyűjtött be a legnagyobb magyarországi fesztivál: a European Festival Awards-on a Sziget kapta a nemzetközi sztárok kedvenc fesztiválja díjat. Aztán két nap múlva az a hír járta be a magyar sajtót, hogy Gerendai Károlyék eladták többségi, 70%-os tulajdonrészüket a Sziget Kft.-ből. Egy üzleti magazin pedig megtippelte, hogy nagyjából mennyi pénzért.

Január 11-én osztották ki a fesztiválszakma egyik legelismertebb kitüntetésének számító European Festival Awards-ot Gröningenben, a 2016-os év összegzése alapján a Sziget kapta a "Fellépők kedvenc fesztiválja" címet. Ezzel a díjjal teljes lett a sor: a Sziget immár minden fontos kategóriát megnyert legalább egyszer. A Sziget két alkalommal nyerte el a “Legjobb nagyfesztiválnak” járó trófeát és egy alkalommal pedig a “Legjobb lineup” kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Az European Festival Awards záróakkordjaként adták át az idei év “Életmű-díját” is, amit a Sziget idén nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. “Büszkeség és egyben fájdalmas szomorúság átvenni Dan nevében ezt a díjat. Nagy öröm azonban látni, hogy a nemzetközi szakma mennyire szerette és elismerte Dant és munkáját. Ilyenkor érzi az ember, mekkora veszteség az ő halála, amikor a szakma színe-java állva, könnybe lábadt szemekkel emlékezik meg róla” – mondta Gerendai Károly, aki a Panaitescu özvegyével közösen vette át az Életmű-díjat.

Közben a fesztivál gazdát is cserélt: amíg a menedzsmentjog és egy 30%-os részesedés marad Gerendai Károly és csapata kezében, addig a tulajdonjog nagy része már egy Providence Equity nevű brit-amerikai befektetőcég tulajdona. A Sziget jelenlegi értékét a Forbes üzleti magazin 12,1 milliárd forintra becsülte. A vételár üzleti titok részét képezi, úgyhogy az csak hangsúlyozottan becslés, hogy az üzlettel (azaz a cég 70%-nak eladásával) nagyjából 8,5 millárd forintot kerestek Gerendaiék, azaz a Sziget Kft. tulajdonosai: Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert, Gerendai Károly és Takács Gábor.


"FESZTIVÁLOZNI MENŐ DOLOG" - INTERJÚNK LOBENWEIN NORBERTTEL.

 
fotó: Sziget.hu

https://recorder.blog.hu/2017/01/19/nemzetkozi_siker_megint_dijat_nyert_a_sziget
Újabb nemzetközi díjat nyert a Sziget, aztán két nap múlva eladták a fesztivált!
süti beállítások módosítása