A magyar jövőbeat új nemzedéke egy mixben

2016.12.07. 11:30, Frontrecorder

lilsagcover.jpg

Öt évvel ezelőtt mutattuk be a hazai wonky/beats/future beats irányzat fiatal tehetségeit ebben a cikkben, illetve az akkori zenei irányokat reprezentáló mixben, melyet a Headshotboyz készített. 2011 óta szépen gyarapodik, fejlődik az itthoni jövőbeat-színtér, elérkezettnek láttuk az időt egy újabb körképhez - íme a The Hungarian Beat 2016-os kiadása.

A MAGYAR REEDIT-SZÍNTERET BEMUTATÓ MIX ITT, A HAZAI HOUSE ÚJ ISKOLÁJÁT FELSORAKOZTATÓ MIX ITT.


Az első The Hungarian Beat (visszahallgatás itt) utáni következő epizód a folytonosság jegyében született, összeállítója, Lil Sag ugyanis a (pihenőre tett) Headshotboyz duóból Nádházi Lajos, aki producerként A i w A fedőnéven arat szép sikereket nemzetközi beat-körökben, Lil Sag a dj-alteregója. Kezdettől aktív részese, alakítója a hazai jövőbeat-mozgalomnak, bennfentesként naprakész rálátása van a színtérre. "Az elmúlt öt évben igen sokat változott a beatszcéna, ami nagy részben köszönhető annak, hogy az utóbbi időszakban a rap/hiphop előtérbe került a popzenében" - mondja. "A Soundcloud-generáció is kinőtte magát, elszaporodtak a tehetséges magyar beatmakerek, akik ugyanazokból a forrásokból inspirálódhatnak, mint kortársaik a világ bármely pontján. Ami kifejezetten örvendetes, hogy a 'régebbi' és a új generáció összefogott, hogy közösen vágjanak utat maguknak; ebből alakultak ki olyan csoportosulások, mint az  ASAN, az ELEVATED, a Cosmic Dust, befogadó és támogató légkörbe borítva a szcénát, amit kollektív motiváció és inspiráció jellemez. Mindemellett a technika is sokat fejlődött, volt pár Ableton és Fuity Loops update, ha pedig valami trükköt meg akarsz tanulni, csak föl kell menned Youtube-ra, és a szakma nagyjai megmutatják lépésről lépésre, mit/hogy csinálj - megszűntek a technikai korlátok, csak a személyes kreativitása szabhat határt a mai beatmakernek" - foglalja össze a színtér jelen állását a dj-producer. 

A Lil Sag által összerakott mix nem törekszik a teljességre, inkább általános képet ad az aktuális hazai jövőbeatről. "Nincs benne mindenki, aki számít (GLXY, Skrude, iamyank, Myamo és mások), ahhoz túl nagy a család szerencsére; inkább egy medián a mai helyzetről. Ami az előző mixhez képest feltűnő, hogy kevésbé búskomorak a trekkek, több bennük a popkulturális utalás és a nyers energia."

 

The Hungarian Beat Vol. II compiled by Lil Sagit'tarius

tracklisting:

00:00 SixSix - Fix It
03:05 unravel - baby
05:40 VANIS - ERRYTHING
08:25 tzapa - touch me
10:44 perrin - backpacker
12:50 Lusta Bítek - Hustlin' Hoffman
14:20 High Love - Shia LaBeouf Freestyle
17:17 empty - charlie
19:48 Little Dragon - Little Man (Zomblaze remix)
22:25 DEJULE VS AO UZI - MAKE IT HOT
25:22 b¡ll¥??pHe?s - usetodothefff
27:34 dill maddy - another lost file (lord finesse)
28:10 lil sag - unsure

https://recorder.blog.hu/2016/12/07/a_magyar_jovobeat_uj_nemzedeke_egy_mixben
A magyar jövőbeat új nemzedéke egy mixben
süti beállítások módosítása