DJ Bootsie új utakon - EP-előzetes a decemberben érkező Éghez

2016.11.29. 11:00, rerecorder

0450_2.JPG

DJ Bootsie Az Árral Szemben nevű legendás kilencvenes évekbeli magyar hiphopformáció után Yonderboi és Zagar dj-pultjaiból kinőve hozta létre saját szólóprodukcióját. Első lemeze (The Silent Partner, 2004) a downtempo legjobb hazai alkotásai közé tartozik, a második album (Holidays In The Shade, 2009) viszont már a nagynevű BBE kiadónál jött ki, akárcsak a tavalyi In Solem Verti című eddigi legszemélyesebb harmadik. Bootsie idén még egy EP-vel fog jelentkezni, abból kapunk most ízelítőt.

Az Ég EP december 14-én jelenik meg digitálisan, cd-n, vinylen a Mamazone Records kiadásában. Bootsie az eddigi nagylemezanyagok után ezúttal kisebb történetekben gondolkodott és az idén készült dalaiból válogatott négyet a kiadványra. „Az eddigi nagylemezek után kis storyban gondolkodtam, és így alakult ki ez az EP. Hét-nyolc számból "sorsoltam" ki ezt a négyet. Mind ebben az évben készült” - harangozza be az EP anyagát Bootsie.

Akárcsak a tavalyi album, úgy az Ég EP is az új hangzásokat hozza közös nevezőre a megszokott, régebbi bootsie-s stílussal. Hiphop, bass, trap, techno, ambient, valamint filmzenei hangminták alkotnak egymással harmonikus elegyet.

Az anyagot december 27-én a Trafóban élőben is bemutatja, Facebook-eseményoldal.


íme egy két és fél perces ízelítő az EP-ből: 


ez pedig a szintén az EP-n szereplő, szintén azt beharangozó Maradj még klipje: 


fotó: Dancs Enikő Bianka

DJ Bootsie Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/11/29/dj_bootsie_uj_utakon_ep-elozetes_a_decemberben_erkezo_eghez
DJ Bootsie új utakon - EP-előzetes a decemberben érkező Éghez
süti beállítások módosítása