Magyarradar – Robotok

2016.10.27. 17:50, rerecorder

robotok_ny.jpg

A Robotok zenekart a Kikeltető 2016-os mezőnyében ismertük meg (de a trió tagjai feltűnnek olyan formációkban is, mint a Bozo, a Skeemers, a The Keeymen, a Romanes), remek surfpop/psychobilly daluk alapján Jan & Dean- és The Cramps-rajongókat sejtettünk a projekt mögött, de kiderült, hogy időutazókkal van dolgunk, akik – még az is lehet, hogy a hatvanas években – a MySpace-oldalukra időzítettek egy hatszámos EP-t, ami ezekben a napokban élesedett. Ja, és persze, hogy nem surfpop, hanem változatos, janglepopos, dreampopos indie – az év egyik legjobb hazai kiadványa.

Megalakulás éve: 2534.

Tagok: Dex, Zorg Borg, Flitty Klattyplutty.

Stílus: Jó.

Hatások: Olyan zenekarokra hatottunk, mint a Queen (1970-1991), George Gerchwin (1898-1937), The Fry (2240-2271) Jézus és a haverok (2009 március-2009 április).

Kiadók: Time Travel.

300x300.jpgTörténet: A Robotok zenekart két tinédzser alapította 2534-ben. Mindketten 94 évesek voltak, amikor az emberiség már feltalálta az örök életet és az időutazást, azzal a feltétellel, hogy mindenki törvényesen 300 évet élhet maximum. Dex és Flitty egy poros pincében akadt rá Zorg Borgra a holografikus humanoid időutazó- és robot-dobgépre, amely egy magnókazetta méretű szerkezet, amelyet bekapcsolva megjelenik a dobos és felszerelése. Első koncertjük 2701-ben volt, amely lineárisan haladva az időben az utolsó is egyben, hiszen hamar felfedezték, hogy ők maguk a világ leghíresebb időutazó zenekara, így azt gondolták, hogy az első koncertjük, legyen a legnagyobb közönség előtt a legnagyobb bulijukon. Viszonylag véletlenül úgy alakult, hogy utolsó koncertjük pedig a lineáris időt tekintve az első is volt egyben, a Keret Blog Kikeltető tehetségkutatójának első elődöntője, hiszen 2016 egy időörvény volt a történelemben, ami miatt meghibásodott Zorgborg időutazó- és robot-dobgépük, így itt ragadtak és kénytelenek voltak még 200 évet leélni úgy, hogy tudták, az időutazást csak 2240-ben találják fel, mire ők már átlépik a 300. életévüket. A 200 év alatt nem koncerteztek többet, viszont sikerült megszerelniük Zorgborgot, akit haláluk után egy poros pincébe dobtak örököseik… Mellékveséiket szerv-transzplantációra ajánlották fel.

(Aki azt kérdezi, hogy ha sikerült megszerelniük Zorgborgot, akkor miért nem indultak újra útnak, az nem szereti a fantasztikus filmeket és bekaphatja…)

Megjelenések: 1984 (2016), Robotok EP (2017), Best Of Robotok (1984).

Küldetés: Szexelni saját magunkkal a múltban.

Jövőkép: A jövőbeni magunkkal is.

Mellékprojektek: Szexelni a jelenben végre már. Habár…

Szexepil: Mellékveséiket szerv-transzplantációra ajánlották fel.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Szerepeltünk a Recorder magazin Magyarraradar rovatában.


a szexéhes Robotokkal szerencsére élőben is megismerkedhetünk, november 2-án játszanak a Kikeltető első elődöntőjében, Facebook-eseményoldal


ez egészen kiváló 1984 című EP: 


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: robotok magyarradar
https://recorder.blog.hu/2016/10/27/magyarradar_robotok
Magyarradar – Robotok
süti beállítások módosítása