Nyerj bérletet a Budapest Ritmo világzenei fesztiválra!

2016.10.04. 16:09, rerecorder

ny_bpritmo_black_rgb.jpg

A Hangvető és a CAFe Budapest által közösen szervezett, október 13-16. között a Müpában zajló Budapest Ritmo egyszerre szakmai konferencia és színes zenei esemény, legfőképp a találkozások fesztiválja. Valószínűtlen, meglepő találkozások, határokon átlépő zene és sokszínűség fogja jellemezni a 28 koncertet, amit 25 ország fellépői adnak – örmények és törökök, franciák és japánok, romák és számik, magyarok és egyiptomiak lépnek fel együtt. És mindezen két szerencsés Recorder olvasó teljesen ingyen részt vehet – nyerj bérletet a fesztiválra!

Ha szeretnél bérletet nyerni a fesztiválra, nincs más dolgod, mint:

- megnyomni a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolni a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- lájkolni a Budapest Ritmo Facebook-oldalát ÉS

- küldeni egy emailt BP Ritmo tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- várni, hogy kisorsoljunk.


MEGHOSSZABBÍTVA! A két nyertest, akik egy-egy bérletet kapnak, október 7-én, pénteken 15:00-kor október 10-én, hétfőn 12:00-kor sorsoljuk és emailben értesítjük.


A Budapest Ritmo nyitókoncertje utazásra invitálja a közönséget Bartók Béla gyűjtésének eredeti helyszíneire és korába. Október 13-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben feltárul a száz évvel ezelőtti közeg, ahol a népzene beszőtte a mindennapok és az ünnepek ritmusát. Egyszeri, még nem hallott összeállításban szólalnak meg erdélyi magyar, román, szerb és szlovák dallamok, és az ezekből merítkező Bartók művek.

A fesztivál többi napja is kivételes – 25 országból érkező – zenészek és hangszerek találkozása lesz a Müpa színpadain és a mellette felállított sátorban. A Fesztivál Színházban a zene gyógyító, határokat átlépő ereje a fő vonal, a Müpa mellett felállított CAFe sátor az igazi fesztiválhangulatot kedvelőket várja. Külön helyszín, az Átrium Színpad ad helyet a feltörekvő zenekaroknak. Ez az első találkozások színhelye, ahol olyan – jobbára ismeretlennek számító – bandák lépnek fel, akik szeretnék megmutatni magukat a nemzetközi színtéren, a Ritmo zsűritagjai szerint pedig készek erre.

szaloki_agi_dina_lakatos_monika_c_hernad_geza.jpg

A WOMEX tavalyi budapesti sikereiből kiindulva a szervezők úgy döntöttek, hogy olyan témákat vetnek fel a konferenciaprogramban, amelyek a közép-európai régió aktuális kérdéseit, kihívásait érintik. A konferenciát (amely angol nyelven zajlik) a Müpa Előadótermében tartják október 15-én és 16-án. Olyan témákban hívtak meg előadókat, mint a Zene és turizmus viszonya, a Zenei export, Európa jövőbeli kulturális fővárosai, UNESCO kulturális örökségek és a zene, a zenei vásárok szerepe, Kisebbség, identitás, zene és a Számi és roma zenei identitás

A konferenciaprogramról részletesen itt lehet olvasni: http://budapestritmo.hu/konferencia/
A fesztiválprogramról pedig itt: http://budapestritmo.hu/programtabla/
Jegyvásárlás: budapestritmo.hu

https://recorder.blog.hu/2016/10/04/nyerj_berletet_a_budapest_ritmo_vilagzenei_fesztivalra
Nyerj bérletet a Budapest Ritmo világzenei fesztiválra!
süti beállítások módosítása