Kiállítás és könyv is lesz az Iggy Popról készült aktrajzokból

2016.09.29. 15:09, Frontrecorder

iggynude.jpg

A gyíkmozgású Iggy Pop sosem félt közszemlére tenni a testét (sőt, tulajdonképpen szinte minden koncertjén ezt teszi), legalábbis a felsőtestét. Idén februárban viszont teljesen meztelenül pózolt, szigorúan a művészet szolgálatában: egy rajzórához állt (ült, feküdt) aktot. Mindannyiunk legnagyobb örömére (?) a róla készült pucér rajzok megjelennek egy albumban, illetve kiállítás is nyílik belőlük New Yorkban.

Ezt a bizonyos rajzórát február 21-én tartotta a New York Academy Of Art egyik termében a brit konceptuális- és videoművész Jeremy Deller. A Brooklyn Museum által szervezett órán 21 művészdiák és gyakorló művész vett részt, ők készítettek aktrajzokat a 69 éves Iggy Popról, aki egy asztalon vett fel különböző pózokat. Húsz percig kellett egy pózt tartania, ezalatt az elmondása szerint a saját dalait énekelte magában. Mint akkor elmondta, teljesen komolyan vette a feladatot, ami neki arról szólt, hogy dokumentálják, mi maradt ennyi idősen a testéből. Azt is elárulta egy interjúban, hogy a pályafutása kezdetén egyszer már vállalt ilyet, de viccesen hozzátette, hogy "nem ez lesz a hétvégi mellékállásom".  Az aktrajzokból Iggy Pop Life Class címmel október 20-án jelenik meg egy művészeti album, illetve november 4-én a New York-i Brooklyn Museumban nyílik kiállítás (amely 2017. március 26-ig lesz látható).

Alább néhány a rajzok közül (innen):

iggy10.jpg

iggy13.jpg

iggy2.jpg

iggy3.jpg

iggy4.jpg

iggy5.jpg

iggy6.jpg

iggy7.jpg

iggy9.jpg


Iggy Pop és Jeremy Deller:

iggydeller.jpg

 

és bónusznak Iggy Pop meztelen felsőteste mozgásban, Jim Jarmusch Gimme Danger című, októberben megjelenő Stooges-dokumentumfilmjének első trailerében:

https://recorder.blog.hu/2016/09/29/kiallitas_es_konyv_is_lesz_az_iggy_poprol_keszult_aktrajzokbol
Kiállítás és könyv is lesz az Iggy Popról készült aktrajzokból
süti beállítások módosítása