Albumpremier! Törzs: Földön

2016.09.28. 11:00, rerecorder

0_1.jpg

A Carbovaris gitáros-basszusgitáros-dobos törzse 2014-ben indított Törzs néven zenekart, amely 2015 elején adta ki hatszámos bemutatkozó minialbumát (Magasra fel), amit még az év végén követett egy új klipes dal (Ketten), idén pedig máris itt a jóval kiforrottabb második lemez, a hétszámos, himnikus, általuk csak new gaze-esnek hívott gitárzenét tartalmazó Földön. Premier!

torzs_borito.jpgA shoegaze-es, space rockos, pszichedelikus hatások, enyhén posztrockos hangulatok mellett a Foals inspirációját sem tagadó Törzs szimpatikusan építi karrierjét (Facebook-oldal helyett Facebook-közösség a rajongókkal, szokatlan, természetközeli helyeken megtartott koncertek), új lemezét is közösségi finanszírozással valósította meg.

Nyitray Dániel basszusgitáros (a másik két tag: Balázs Soma - gitár, ének, Lehoczky Zsombor - dob) foglalta össze az elmúlt év történéseit és a friss lemez létrejöttét: „Az elmúlt két évben rengeteg dolog történt velünk: egy filmbemutatóval egybekötött mozis fellépéssel indultunk neki, aztán egy emlékezetes erdős koncert után kijöttünk még egy klipes számmal, ami a Ketten című dalhoz forgott. Azóta közösen és külön-külön is megéltünk egy csomó dolgot. Mindezeket, amik az életben történtek velünk, dalok formájában írtuk ki magunkból és így dolgoztuk fel az eseményeket. Épp ezért a bemutatkozó Magasra felhez képest a Földön című új anyag egy sokkal közvetlenebb hangvételű cucc lett. A lemez közösségi finanszírozással jött össze, köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy megszülethessen ez a projekt!"

A Földön a szépen bontogatott zenei témákkal összhangban valóban személyes hangvételű lett, szakításról, elhagyatottságról, újrakezdésről szól - a lebegés utáni földet érésről. 

itt hallható: 


ez pedig  hamarosan érkező Amikor című számhoz készült klip beharangozója: 


nyitókép: Hinkelmann Alexandra
borítófestmény: Horváth Eszter

www.törzs.hu
Törzs-közösség a Facebookon

https://recorder.blog.hu/2016/09/28/albumpremier_torzs_foldon
Albumpremier! Törzs: Földön
süti beállítások módosítása