Itt a Warpaint szó szerinti új dala

2016.08.02. 15:00, Frontrecorder

warpaint_7.jpg

Több mint három és fél évvel az előző, cím nélküli albuma után, szeptemberben jelentkezik új stúdiólemezzel a Warpaint. A Heads Up első kislemezdala nemes egyszerűséggel a New Song címet viseli.

Az általunk "grúvi hangtapétának" titulált második Warpaint-album turnéja után a tagok szabadságot vettek ki és mind a négyen saját projektjeikkel foglalatoskodtak (az énekes-gitáros Emily Kokal közreműködött a folkzenész Paul Bergmann EP-jén, a dobos  Stella Mozgawa Kurt Vile-lal zenélt, a másik énekes-gitáros, Theresa Wayman BOSS néven alapított szupergrupot a Hot Chip és az All We Are egy-egy zenészével, a basszusgitáros Jenny Lee Lindberg szólólemezt adott ki).A külön utakon kalandozás után felfrissülve tértek vissza a Warpainthez, és az eredeti terv az volt, hogy ahogy elkészülnek egy új dallal, rögtön ki is adják, így apránként áll össze egy nagyobb anyag. Végül csak két dal jelent meg így (az előző lemezre írt No Way Out redux verziója, illetve az I'll Start Believing, külön-külön, aztán egy kislemezen tavaly márciusban), ezután a zenekar inkább mégis a hagyományos módszert választotta, és idén januárban nekiálltak, hogy elkészítsék a harmadik albumukat. A producer ismét Jacob Bercovici volt (vele a fent említett 2015-ös kislemezen, illetve a bemutatkozó 2008-as EP-jükön dolgoztak), a vele felvett anyagból tizenegy dal kerül rá a Heads Up című új lemezre, mely tMozgawa szerint táncosabb, mint az előzőek, Lindberg pedig úgy jellemezte, hogy ez már egy érettebb Warpaint. Alább a szeptember 23-án megjelenő lemez dallistája és borítója:

01. White Out
02. By Your Side
03. New Song
04. The Stall
05. So Good
06. Don’t Wanna
07. Don’t Let Go
08. Dre
09. Heads Up
10. Above Control
11. Today Dear

warpaintcover_1.jpg


Az első beharangozó single a lemezről a szintis new wave-es New Song, ami tényleg táncra csábít az egészen fanki, grúvos dobalapjával:

Címkék: warpaint
https://recorder.blog.hu/2016/08/02/itt_a_warpaint_szo_szerinti_uj_dala
Itt a Warpaint szó szerinti új dala
süti beállítások módosítása