Elhunyt Dan Panaitescu, a Sziget nemzetközi programszervezője

2016.07.16. 13:07, rerecorder

dan_05-01-2016_at_17_24_jpg.jpg

Péntek éjjel autóbalesetben elhunyt Dan Panaitescu, a Sziget fesztivál, a VOLT, a Balaton Sound, a Strand Fesztivál és más kiemelt hazai koncertesemények nemzetközi programszervezője. 

"Hatalmas veszteség érte a magyar zenei életet" - írja az A38 blogja a legendás programszervező halálhírében - "elhozta a legeslegnagyobb világsztárokat is, akik csak nagyon kevés szervezővel állnak egyáltalán szóba." 

A mindenki által csak Danként emlegetett nemzetközi booking menedzser kezdettől a Sziget közelében dolgozott, és több mint húsz éve szervezte a nemzetközi produkciókat. Jávorszky Béla Szilárd így ír róla 2012-ben megjelent Sziget-könyvében (Sziget - 20 év HÉV): "Végtelenül elhivatott, precíz, megbízható munkatárs. Aki még akkor is keményen alkudozik a Sziget érdekében, amikor a többiek már rég legyintenének. Még a rendszerváltás előtt érkezett Magyarországra, kezdett dolgozni ugyanannak a rendezvényszervező cégnek (Krokdil Kft.), amelynél Gerendai Károly is. Így került aztán a Szigetre, az első években főként plakátragasztóként, aztán előbb Nick Hobbsszal közösen koordinálta a sztárok szerződtetését, jó ideje meg már egymaga végzi. Tökéletesen beszél angolul és spanyolul, emellett még 3-4 másik nyelven is tárgyalóképes."

https://recorder.blog.hu/2016/07/16/elhunyt_dan_panaitescu_a_sziget_nemzetkozi_programszervezoje
Elhunyt Dan Panaitescu, a Sziget nemzetközi programszervezője
süti beállítások módosítása