Magyarradar - Rdei

2016.07.10. 19:57, Frontrecorder

rdei.jpg

Lo-fi hangtájképek az idilli természet és a morajló nagyváros határáról - Erdei Ádám akusztikus gitárral folkosított ambient-elektronikája egyszerre vezet ismerős és ismeretlen terepre, hol megnyugtat, hol a frászt hozza ránk. Környezeti gépzene, ami rabul ejt.

066.JPGIndulás: 2011.

Honnan: Debrecen.

Stílus: spirituális.

Hatások: ambient, folk, techno, IDM, rock, world music.

Kiadó: Visionary Mind Records.

Történet: Ha jól emlékszem, 2001-ben kezdtem klasszikus gitáron játszani. Rockzenén nőttem fel (a mai napig főleg azt hallgatok), éveken át gitározgattam, és egyre több olyan rockzenekart ismertem meg, amelyben az elektronika is szerepet kapott, mint a Radiohead és a Smashing Pumpkins. Aztán megismerkedtem pár kifejezetten elektronikuszenei albummal. Érdekesnek találtam őket, majd egy haveromnál elkezdtünk zeneszerkesztő programokkal szórakozni, ami eleinte inkább csak játék volt, de aztán elkezdett komolyabban érdekelni a zenekészítés.
Az évek múlásával pedig kialakult a stílusom, ami még ma is igen képlékeny, de alapvetően igyekszem kizárólag saját hangokból dolgozni, ami azt jelenti, hogy a mikrofonommal felvett hangokat dolgozom át a számítógépemen. Ezek a felvételek lehetnek környezeti zajok, vagy éppen gitározás, esetleg egyéb, a kezem ügyébe akadó hangszer.

Megjelenések: Vannak kiadatlan zenéim a Soundcloud-oldalamon, egy számom felkerült a Dub Techno Blog kiadójának válogatására, és különböző mixekbe is belekerült pár. De az első hivatalos EP-m a Visionary Mind Records-nál megjelent Vaú EP.

Küldetés: nincs.

Jövőkép: Jó lenne filmekhez zenét készíteni, esetleg animációkhoz, reklámokhoz. Szívesen kimaradnék a partyéletből, és nem szívesen hallanám a zenémet nagy bulikban.

Mellékprojektek: Morajnapló - néha ebbe a fiókba is töltök olyan zenéket, amiket gyorsan készítettem el és nem agyaltam túl.

Szexepil: "bulizz otthon egyedül ".

Legnagyobb eredmény, elismerés: Még nem sok eredményt tudok felmutatni, inkább több "kis" elismerésem volt.


Rdei bemutatkozó EP-je:



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/07/10/magyarradar_rdei
Magyarradar - Rdei
süti beállítások módosítása