Animációban kelnek életre az alig 20 éves Bob Dylan szavai

2016.07.01. 10:16, wordrecorder

bob_dylan_1962.jpg

Több mint ötvenéves pályafutás és 37 stúdióalbum után ma már nehéz elképzelni, de nemzet(köz)i intézménnyé válása előtt Bob Dylan is csak egyike volt a nagyvárosban szerencsét próbáló számos vidéki folkénekesnek. A korábban ismeretlen interjúkat animációs filmmel életre keltő Blank On Blank-sorozatban most a dalszerző-zseni a soros, akivel interjúja alapján az is simán megesett, hogy hat órán át tartó zenélésért fizetségként nem kapott mást, csak egy dollárt és egy sajtburgert.

Folkkörökben persze már ekkor is ismertnek számított a fiatal zenész - és nem csak az egyedi megjelenését adó, elmaradhatatlannak számító sapkájáról és szája elé erősített harmonikájáról volt híres. Szinte közvetlenül első albumának megjelenése előtt ráadásul még kötetlenebbül tudott beszélni az alig hátrahagyott tinédzser évekről, aminek meghatározó élményeit inkább egy vándorcirkusz körül sertepertélve szerezte, mint az iskolában.

Persze vannak, akik szerint ez csak a kezdeti idők mítosz-teremtésének a része, és a kicsit flegma Dylan valóban hajlamos volt néha a nagyotmondásra, de abban már egészen biztosak lehetünk, hogy az interjú végén őszintén gondolja, hogy belőle bizony sosem lesz híres és gazdag zenész.

Nyilván nem is sejthette, hogy a még ebben a hónapban (1962 márciusában) Bob Dylan címmel megjelenő albumával egy egész zenei forradalmat fog elindítani, amivel a háború után felnövő generáció szószólójává is válik, éppen ezért nagy találat a Blank On Blank csatorna készítőitől, hogy egy ilyen ártatlan pillanatban készült beszélgetést sikerült megeleveníteniük, a rájuk jellemző ötletes megoldásokkal:

 
Az amerikai közszolgálati televízió (PBS) digitális részlegén ugyanis már évek óta készülnek hasonló kisfilmek, színészek és írók mellett számos zenész, korábban nem hallott interjújának részleteit dolgozták már fel animációs formában.


A RECORDEREN KURT COBAIN KAPCSÁN IS SZEREPELTEK MÁR.


A rockzene klasszikus korszakából többek között Jimi Hendrix, Jim Morrison vagy Frank Zappa beszélgetéseiből is készült videó, de Nina Simone-tól Dolly Parton-ig igen széles a skála a Blank On Blank oldalán.

https://recorder.blog.hu/2016/07/01/animacioban_kelnek_eletre_az_alig_20_eves_bob_dylan_szavai
Animációban kelnek életre az alig 20 éves Bob Dylan szavai
süti beállítások módosítása