Magyarradar - Hello Hurricane

2016.06.16. 10:30, rerecorder

hh_image_01.jpg

A 2012-ben alakult Hello Hurricane kvintett eleinte indie-s, foals-os gitárzenével tűnt fel és egyre inkább tűnt ki a hazai gitárzenei mezőnyben, tavalyi EP-jük (Crevice Light) már jelezte, hogy a két, hasonló orgánumú énekessel felálló zenekarra figyelni kell, a nemrég megjelent debütalbum pedig meg is erősíti mindezt. A What I Can Hide artrockos, korábbiaknál feszesebb, kidolgozottabb megoldásai egy perfektül megszólaló, nagyon erős albummá állnak össze (a lemezt a Supersize Stúdióban rögzítették az Ivan & The Parazol-os Bex-szel). Posztós Balázs, a zenekar basszusgitárosa mutatja be a Hello Hurricane-t Magyarradar rovatunkban.

Megalakulás éve: Kr. u. 2012.

hh_image_02.jpgTagok: Zwickl Ábel (szólógitár), Posztós Balázs (basszusgitár), Lengyel Benjámin (ritmusgitár, ének), Divényi Mario (dob), Abai-Szabó Tamás (ritmusgitár, ének).

Stílus: Alternatív rock, artrock.

Hatások: Teljesen változó, néha a miénkhez valamennyire hasonló zenék, néha teljesen eltérő zenék, néha az éppen aktuális hangulat vagy egy film gyakorolnak ránk hatást, de az is előfordult már, hogy egy korábban megírt saját számból merítettünk ihletet a következőhöz. Korábban gyakran emlegettük a Foals-t, Black Keys-t, Bombay Bicycle Clubot, mint inspirációt, azóta viszont sokat változott a banda ízlése és zenei világa. Ma már inkább a Radiohead, a The Mars Volta, az Atoms For Peace, a Sigur Rós, Matt Corby vagy a Massive Attack számítanak irányadónak, magyar zenekarok közül a Makrohang a nagy kedvencünk.

Kiadók: Még várjuk az igazit.

hh_wich_artwork_3500px.jpgTörténet: 2012 derekán Beni és Tomi elhatározta, hogy bemutatják egymásnak a dobolni meg basszerozni tudó haverjaikat. Miután az első koncertet a nagyszámú közönség egyöntetű sikerként könyvelte el, a zenekar elkezdett jobban ráfeküdni a közös munkára és idővel kialakult a banda mai felállása. A korai tehetségkutatós díjak elhódítása volt a következő lépés, a banda magasan az első helyen végzett a Sziget Fesztivál által szervezett első Campfire tehetségkutatón, valamint megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját, a Keret Blog által szervezett Kikeltetőn pedig szintén közönségdíjas lett, mindezt a Bánkitó Fesztivál különdíjával megspékelve. A tehetségkutatóknak köszönhetően számos hazai klubban megfordultunk, egy teltházas A38-as hajókoncerten együtt játszottunk a holland Kensingtonnal, 2015 tavaszán megjelent az első EP Crevice Light címmel, majd a debütalbum első singlejeként megjelenő Speak Out a Telekom reklámzenéje lett. Ekkor kapta meg a banda a Cseh Tamás Program támogatását, majd késő ősszel kezdetünk el dolgozni az új dalokon. A What I Can Hide című album május 20-án jelent meg, amelyet pár nappal később az első klip követett, ami a Gone című dalhoz készült.

Megjelenések: What I Can Hide (2016, LP), Speak Out (2015, single), Crevice Light (2015, EP).

Küldetés: Olyan számokat írni, amelyek mind az ötünk esetében teljes mértékben megfelelnek a saját elvárásainknak, anélkül, hogy öncélúvá válnának. Úgy gondoljuk, hogy ha ez összejön, akkor ezáltal a közönség számára is értékesebb dalok jöhetnek létre, mint ha alapból az ő megnyerésük lenne az elsődleges célunk.

Jövőkép: Középhosszú távon egyre inkább teltházas budapesti klubkoncertek, és mindig az előzőnél jobb nyári fesztiválszezon. Szeretnénk külföldön is bemutatkozni.

Mellékprojektek: Nyilvános mellékprojektről nem tudunk beszámolni.

Szexepil: Maga a zene, meg persze Ábel színpadi jelenléte.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Azt tapasztaljuk, hogy valamiért sok zenésznek tetszik a zenénk, szerencsére sok pozitív kritikát kaptunk már tőlük. A közönség oldaláról az elég nagy dolog volt, hogy az A38-as lemezbemutatónkra volt, aki Berlinből is eljött, csak miattunk.


a zenekar a nyáron fesztiválok lép fel, a VOLT-on, az Open Air színpadon, július 21-én a Campuson, augusztus 25-én a SZIN-en


a What I Can Hide című remek debütlemez: 


a lemez a Spotifyon is: 


a Gone történetmesélős, szépen kivitelezett klipje: 


Hello Hurricane Facebook-oldala
www.hellohurricane.hu


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

 

https://recorder.blog.hu/2016/06/16/magyarradar_hello_hurricane
Magyarradar - Hello Hurricane
süti beállítások módosítása