Újabb per a zene világában: most Beyoncé a soros

2016.06.10. 09:00, prerecorder

635880601193653417778364756_beyonce-performs-at-2013-superbowl-xlvii-in-new-orleans-0107.jpg

Beyoncé legutóbbi albuma, a Lemonade áprilisban jelent meg, ami mellé egy kisfilmet is megjelentetett az énekesnő. Egy független rendező viszont hasonlóságot vélt felfedezni egyik alkotása és az énekesnő kisfilmjének előzetese között.

Nem könnyű manapság a világszerte ismert előadóknak, hiszen folyamatosan lopással gyanúsítgatják őket. A legutóbbi eset Justin Bieber és Skrillex beperelése volt, amelyben azzal vádolták meg őket, elloptak egy vokálalapot Casey Dienel, azaz White Hinterland indie-előadótól. Most Beyoncé munkájában találtak kifogásolni valót. Viszont nem a zenéjében, hanem a Lemonade című vizuális albumának előzetesében.

Matthew Fulks független filmes 2015. júliusában elküldte 2014-es kisfilmjét a Palinoiat Bryan Younce-nak a Columbia Records egyik vezetőjének, miután felkérték, hogy a kiadónál lévő Ms Mr-nek rendezzen egy videóklipet. Fulks - aki százalékokra tart igényt a Lemonade eladásaiból - szerint Beyoncé munkatársai ismerték alkotását a Lemonade forgatása előtt, ami 2015-ben kezdődött el. Ezt realizálva indított pert a Sony, Columbia és a Parkwood Entertainment ellen.


ITT ELOLVASHATJÁTOK A LEMONADE-RŐL ÍRT KRITIKÁNKAT!


A rendező által kiemelt részletekben (lásd alul) tényleg akad hasonlóság. Ilyen a szereplők lehajtott feje és a grafiti jelenléte, a garázsjelenet és a kísértetiesen hasonló, pirosban úszó jelenet, amiben a szereplők szemei nem láthatók. Továbbá azért is lehet az egészben ráció, mert a hasonlóságok, amiket felsorolt, kitöltik a Lemonade hatvan másodperces előzetesének a felét. Az esetet Beyoncé menedzsmentje még nem kommentálta. Addig mindenki eldöntheti magában, hogy az "elnyomott" független előadók vagy a "gonosz" világsztárok oldalára áll.


a Lemonade előzetese:


Fulks Palinoia című kisfilmje:


az állítólagosan kölcsönvett képek:

beyoncepalinoiascreens1.png

beyoncepalinoiascreens2.png

beyoncepalinoiascreens3.png

beyoncepalinoiascreens4.png

beyoncepalinoiascreens7.png

Címkék: beyoncé
https://recorder.blog.hu/2016/06/10/ujabb_per_a_zene_vilagaban_most_beyoncet_pereltek_be
Újabb per a zene világában: most Beyoncé a soros
süti beállítások módosítása