Ilyen az, amikor könyv és zene összeér - Győrffy Ákos és a horhos

2016.06.10. 11:00, rerecorder

gyorffy.jpg

Győrffy Ákos író-költő a 87. Ünnepi Könyvhétre adja ki legújabb kötetét A hegyi füzet címmel. Győrffy Ákos ex-Bajdázó gitáros horhos nevű együttesével megragadó ambientet játszik (legújabb, élő lemezük májusban jelent meg) és most könyvzenét is összeállított friss, naplószerű kiadványához, amelyet holnap, június 11-én, szombaton 12 órakor dedikál a Vörösmarty téren, a Magvető standjánál.

A hegyi füzet című önvizsgálatot lefolytató kötet Győrffy - aki tavaly részletesebben is mesélt nekünk kedvenc zenéiről - szeretett környezetében, a Börzsönyben született, alább pedig annak háttérzenéje hallható. "A természetben felvett zajok a könyvben is felbukkanó helyszíneken (Nacsapéreg, Morgó-patak) lettek rögzítve, a zenei részek Börzsönyligeten készültek, a kamrastúdióban." 


a horhos legközelebb június 17-én zenél, a Dunán a Lánchíd lábánál és a koncertbe belefolyik az irodalom is, hiszen felolvasással egybekötött az esemény, amelynek itt a Facebook-eseményoldala is


IRODALOM ÉS ZENE: KÖZEL HARMINC MAGYAR ÍRÓ KEDVENC ZENÉIRŐL ÉS A DALOK ÉS AZ ÍRÁS VISZONYÁRÓL.


az A hegyi füzet (könyvzene) című "kísérőzene" Györffy Ákos új kötetéhez, amelyben a természeti hangok azonnal a helyszínre repítenek: 


a horhos
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/06/10/ilyen_az_amikor_konyv_es_zene_osszeer_gyorffy_akos_es_a_horhos
Ilyen az, amikor könyv és zene összeér - Győrffy Ákos és a horhos
süti beállítások módosítása