Lemeztáska – Copy Con

2016.06.09. 13:00, rerecorder

copy_con.jpg

A szolnoki Copy Con a „ragga magyar hangja”, azaz dancehallos, reggae-s, hiphopos zenéivel a műfaj legismertebb hazai képviselője. Áprilisban jelent meg új albuma Az címmel, ma este pedig a Budapest Parkban lép fel a Che Sudaka előtt. Lássuk, mit hallgat!

Első zenei emlék:

A legelső zenei megnyilvánulásom általános iskolában, 5. osztályban történt, amikor is a szülőknek adtunk műsort, nem tudom már milyen alkalomból. A feladat az volt, hogy valamiféle zenei jellegű műsort kellett kitalálni, majd kivitelezni. A műsor két részből állt. Jómagam mind a kettőben részt vettem nagy lelkesedéssel. Az első egy playback-műsor volt, ahol magamra ölthettem az akkoriban eléggé pörgő Snow karakterét, és igen találó jelmezben eltátogom és eltáncolgatom az Informer című dalát. Érdekes, hogy épp ezt választottam. Azt a stílust, amiben jó pár évvel később elkezdtem mozgolódni. A másik részében egy cigány népdalt adtunk elő az egész osztállyal együtt beöltözve. Ennek a címe Úgy szeretlek, úgy szeretlek. Valahogy ez is visszatért később az életembe. (mosolyog)


Első kazetta, amit saját pénzből vettél:

ufo_1.jpgAz első kazetta, amit megvettem az UFO: Szerelemdoktor albuma volt. Ez csupán egy két évvel a fentiek után történt. Nyilván tetszett a borítója! (nevet)


Zene, ami zenélésre inspirált:

Az első zene, aminek a nyomdokán zenélni, rapelni kezdtünk a barátokkal, az Animal Cannibals volt, ami a hazai palettát illeti. Később a – sajnos nem túl sokak által ismert – Machos nyomott nagyon sokat a latba. Az ő mondandójuk igen nagymértékben formálta  a dalaim hangvételét. Sőt, még a személyiségemet is. Továbbá fekete előadók és bandák: Onyx, Snoop Dogg, DOC.


Meghatározó koncertélmény:

A legkeményebb koncert, amin ott lehettem, egy Capleton-koncert volt az A38 hajón. Ezt követően körülbelül egy hónapra rá, szintén a hajón, egy Antony B-koncert volt, ami döbbenetes energiát szabadított fel bennem és mindenkiben, aki jelen volt. Viszont amikor Capleton ismét kis hazánkba érkezett, az új ZP-be, bizonyságot tett a felől, hogy mindig is ő marad a példaképem. Szenzációs volt. De megemlíteném a Budapesten koncertet adó Israel Vibration buliját is. Mérhetetlen alázat vont minket extázisba, az első daltól az utolsóig.


Kedvenc magyar lemez:

Machos: 1 gramm arany.


Kedvenc magyar dal:

Machos: Csak a fény.


Kedvenc reggae lemez:

One Love: The Very Best of Bob Marley & The Wailers.


Kedvenc korai dancehall lemez:

Capleton: So Good.


Kedvenc 90s dancehall:

Born Jamericans: Yardcore.


Kedvenc friss dancehall:

Hát… olyan nincs. Ma már inkább nem is hallgatok dancehallt. Nem tetszenek ezek a rappelős gépes nyöszörgések. Hiányolom belőlük a pówert.


Kedvenc hiphoplemez:

snoopdoggydoggdoggystyle_600.jpgSnoop Doggy Dogg: Doggystyle.


Kedvenc pop/rocklemez:

Stevie Wonder: In Square Circle.


Minden idők legjobb lemeze:

Snoop Doggy Dogg: Doggystyle. Ezen az albumon nagyítóval sem találnék hibát. Illetve Az örök kedvencem hazaiban: Machos: 1 gramm arany. Korát megelőző remekmű. ha ezek nincsenek, ma Copy Con sincs… az biztos.


Olyan zene, ami nagyon elüt a stílusodtól, mégis nagyon szereted:

Kaoma: Lambada.


Dal, amit már nem bírsz meghallgatni:

A Hupikék törpikék összes lemeze.


Dal, amit bárcsak te írtál volna:

Belga: Az a baj, esetleg.


Zene, amitől boldog leszel:

Inner Circle feat Lady Saw: Sweat (A La La La La Song). Erre a legjobb takarítani.


Kedvenc szombat esti bulizene:

Copy Con: Albi Party.


Kedvenc vasárnap reggeli pihenős zene:

Copy Con: Vasárnap.


Kedvenc friss, idei lemezek:

Copy Con: Az.


itt a mai koncert Facebook-eseményoldala


itt pedig Copy Con friss albuma: 


Copy Con Facebook-oldala

Címkék: copy con lemeztáska
https://recorder.blog.hu/2016/06/09/lemeztaska_copy_con
Lemeztáska – Copy Con
süti beállítások módosítása