Magyarradar – Duke Bluebeard

2016.04.12. 11:00, rerecorder

duke_0006932848_28.jpg

Duke Bluebeard a tavaly indult színtérpezsdítő, szerzői zenéket népszerűsítő Lone Waltz Records egyik alapítója és társai, Zanzinger és Upor András után márciusban neki is megjelent első nagylemeze, a kiváló folkpopdalokat tartalmazó Friend or Foe. Egy hét múlva, április 19-én lehet élőben is meghallgatni a Kuplungban.

Indulás éve: 2008.

Tag: Lukács Á. D. – gitár, ének.

Stílus: Folkpop.

Hatások: Placebo, Cold War Kids, Elliott Smith.

Kiadó: Lone Waltz Records.

duke_lemez_1.jpgTörténet: Elővettem a zongoránk alatt pihenő gitárt. Az van, hogy anyum hegedűművész és volt egy csomó hangszerünk otthon, meg mindig szólt a zene – ez mondjuk főleg apám érdeme –, úgyhogy az nem igaz, hogy akkor volt először, hogy prüntyögtem volna valamin, de akkor kipróbáltam a gitárt. Elkezdtem játszogatni rajta, aztán nem sokkal utána volt egy élményem, amihez írtam valami szöveget. Onnantól meg igazából mindig írogattam valamin valamit. Hol zongorán, hol gitáron, de dobalapra is írtam már, ami néha nem olyan volt, mint amilyenek most a Duke Bluebeard-dalok. 2013-ban lett egy Summer Is Dead című demóm, nem sokkal azután, hogy először felléptem, de igazából a Lone Waltz Records-zal és a D. B.-vel kezdődött el Duke Bluebeard 2015-ben.

Megjelenések: Summer Is Dead (demo, 2013. április), D. B. (kislemez, 2015. május), Friend or Foe (album, 2016. március).

Küldetés: Sokat írni és felvenni. Esetleg megszeretni a fellépéseket.

Jövőkép: Mondjuk egy év múlva azt érezni, hogy nem vagyok bezárva Magyarországra. Onnantól már, azt hiszem, minden rendben is van.

Mellékprojektek: Állandó nincs. Amiben részt vettem az a Girls Say Yes, illetve kollaboráltam a GOMA-val és Sinus Node-dal.

Szexepil: Szerintem ilyen nincs.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Szagos Hörigekkók előzenekarának lenni Rakétán.


Duke Bluebeard tehát április 19-én lép fel a Kuplungban, Berriloom társaságában, Facebook-eseményoldal


és a remek nagylemez: 


fotó:
Horváth Bernadett

Duke Bluebeard Facebook-oldal
Lone Waltz Records Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/04/12/magyarradar_duke_bluebeard
Magyarradar – Duke Bluebeard
süti beállítások módosítása