Globálradar – Jack Garratt

2016.03.04. 16:00, rerecorder

jack_garratt_2.jpg

Lassú r&b-s, elektropopos, fülbemászó dalok, amelyekben ott lüktet a biztos kezű dalszerzői tudás is – a BBC Sound Of 2016-győztes Jack Garrattnek sima útja lesz a listák élbolyába.

Indulás éve: 2005.

Honnan: Little Chalfont, Buckinghamshire, Londontól nyugatra, Anglia.

Stílus: Elektronika, indie r&b, pop.

Kiadók: Turn First, Island/Universal.

jack_garratt.jpgOlyan, mintha James Blake a befutása után rögtön popzenében gondolkodott volna.

Történet: Kisvárosi zenemániás kölyökként nőtt fel, zenetanár anyuka és rendőr apuka gyerekeként. Már 2005-ben, tizennégy éves korában elindult egy junior eurovíziós dalválogatón, de nagyon beégett az utolsó hellyel, ez viszont még inkább afelé terelte, hogy komolyan vegye a zenélést. A multiinstumentalista-dalszerző ekkor Tom Waits és Jackson Browne hatására bluesos, folkos dalokat kezdett írni, 2010-ben majdnem fel is vett egy ilyen lemezt, de végül még ekkor sem érezte elég jónak magát. Egy elkerülhetetlen, de rövid válságidőszak után aztán végre rátalált saját hangjára, amit már döntően elektronikával vesz körül, de az önkritikus dalszerzői éveknek hála, azt is tudja, hogy egy szerzemény mitől működik igazán. Dalai egytől-egyig fülbemászóak, ám megállnak azon a határon, ahol az okospop és a rádiós mainstream szétválik és ettől csak még nagyobb eséllyel lesz széles körben is befutó.


JACK GARRATT MÁR 2014-BEN SZEREPELT A RECORDEREN.

phase_album_cover.jpgMegjelenések: Remnants EP (2014), Remnix EP (remixek, 2014), Weathered/Breath Life 7” (2015) Synesthesiac EP (2015) és február 19-én érkezik a Phase című bemutatkozó nagylemez.

Mellékprojektek: Legjobb haverja Aaron Paul a Breaking Badből.

Szexepil: Szakáll (sapka nélkül).

Legnagyobb eredmény, elismerés: BBC Sound Of 2016 1. hely, Brit Awards Critics’ Choice-díj, turné a Mumford & Sons-szal.

Radarjel-erősség: Garantált befutó, debütlemezével 3. helyen nyitott a brit albumlistán (amúgy az előző három Sound Of…-győztes - Haim, Sam Smith, Years & Years - listavezető lett, de erre még Garrattnak is megvan az esélye).


a lemez: 


a Worry klipje: 


a Breathe Life videója: 

https://recorder.blog.hu/2016/03/04/globalradar_jack_garratt
Globálradar – Jack Garratt
süti beállítások módosítása