A legjobb animációs videoklipek Kalászi Benjámin grafikus szerint

2016.02.28. 13:38, Frontrecorder

kalasziben.jpg

Múlt héten tette közzé a Saverne budapesti electro-rock formáció Hendrix című dalának animációs klipjét, a Mad Max posztapokaliptikus világát is megidéző remek rajzfilmet azóta több nagy nemzetközi cool-gyűjtő blog is felkapta. A videó grafikai megálmodója és művészeti vezetője a kézi rajzra specializálódott Kalászi Benjámin volt, aki összeválogatta nekünk a tíz legkedvencebb animációs klipjét.

ALB: The Road

Teljesen beszippantja az embert ez a fekete-fehér, minimál elemekkel tűzdelt trip. Ilyen az, amikor a zene és a kép teljes összhangban van.


Sébastien Tellier: Look

Alapból el lehet adni nekem bármilyen klipet, ha egy női hátsót kell benne nézni végig, de hogy ez még egy szép animáció is legyen, tele egyszerű, de gyönyörű morfolódásokkal, az már csak a hab a tortán.


Breakbot: Baby I'm Yours feat. Irfane

Láttunk már pár hasonló, figurákat átrajzolt klipet, de ez attól lesz több, hogy manuálisan, akvarellel megfestett képekkel játszanak.


The White Stripes: Fell In Love With A Girl

Lego + Michel Gondry + stop-motion. Nem kell ennél több - egy zseniális klasszikus. 


MÉG TÖBB SZUPER LEGÓS KLIP ITT.


Art Department: Walls

Nem egy túl mozgalmas klip, de a 80-as éveket idéző színvilág, a letisztult formák vagy a futusztikus hangulat miatt akárhányszor meg tudom nézni.




Throne: Tharsis Sleeps

Ugyan nem egyenként megvarrt képkockákról van szó, hanem digitális rajzok alapján gépek által készített farmerdarabokról, de ez semmit nem von le az ötlet és a megvalósítás értékéből. A szép átkötésekért és morfolódásokért pedig plusz pont jár.


ZHU x Skrillex x THEY.: Working For It

Ismét egy fekete-fehér klip, viszont itt a Sin City hangulatát idéző, erős kontrasztokkal operáló videóról van szó. Technikailag csak elképzelésem van, hogy csinálták, de a 3D és a textúrákkal való játék ritkán működik rosszul. Ráadásul ugyanaz az Elmo Studio készítette, ami a feljebb említett ALB-klipet is.


A-ha: Take On Me

Picit csalok, mert itt egy félig élőszereplős klipről van szó, de megkerülhetetlen ez az örök klasszikus. Ezerszer láttunk azóta már megelevenedett képregény sztoris vagy átrajzolt figurás jóságokat, de itt a laza ceruzarajz stílus, a frame-by-frame megrajzolt karakterek és a dinamika elviszi a hátán az egészet.


C2C: Delta

Akár egy nagy animációs filmnek is elnézném még, annyira szépen összerakott klip ez. De nem hiába, hiszen ez a tipikus franciás képi világú remekmű az egyik kedvenc grafikai stúdiómhoz, a párizsi székhelyű CRCR-hez kötődik.


Gorillaz: Feel Good Inc.

Animációs klipek terén a Gorillaz videói kihagyhatatlanok. Bár itt sokszor félig élőszereplős munkákról van szó (de azokat már a Roger nyúl a pácban óta imádom amúgy is), és mostanában 3D-figurákkal oldják meg sokszor a dolgot, ami nekem már kevésbé szimpatikus, viszont Jamie Hewlett karakterei és a világ, amit köréjük kreáltak egyaránt zseniális. A Feel Good inc. az egyik kedvencem, főként az álomszerűsége miatt.


ez pedig a Saverne Hendrix című dalának hagyományos és 3D-animációt vegyítő rajzfilmklipje a középpontban egy motoros magányos farkassal, az Airplan Studio kivitelezésében:

https://recorder.blog.hu/2016/02/28/a_legjobb_animacios_videoklipek_kalaszi_benjamin_grafikus_szerint
A legjobb animációs videoklipek Kalászi Benjámin grafikus szerint
süti beállítások módosítása