Magyarradar – Deep Glaze

2016.02.10. 18:46, rerecorder

deep_glaze.jpg

Az ötvenes évek elején, második hullámban Magyarországra települt görögök gyermekei áltisis barátaikkal indierockos zenekart alapítanak, és rögtön első EP-jükkel nagyot dobnak. A Deep Glaze gitárosa, Dimitris meséli el eddigi sztorijukat – a zenekar pedig február 11-én a MOME félévnyitón, 13-án a Kuplungban látható.

Megalakulás éve: 2015.

Tagok: Yorgos (gitár, ének), Dimitris (gitár), Balu (szintetizátor), Zoli (basszusgitár), Bence (dob).

Stílus: Alternatív, psych, daze.

Hatások: Elektronikus zenétől blueson és popon át hardcore-ig és görög népzenéig mindenfajta hatás ér minket.

Kiadó: Nincs.

deep_glaze_ep.jpgTörténet: Yorgosszal együtt zenéltünk három-négy éve egy kisebb görög tradicionális zenekarban, ami a Magyarországi Görögök Önkormányzatának Zeneiskolájában működött, amikor elkezdtünk kacérkodni a gondolattal, hogy egy saját zenekart alapítsunk. Az elhatározás megszületett, színpadra szerettünk volna állni mihamarabb. Szépen lassan minden posztra megtaláltuk a megfelelő embert. Eleinte a dobok mögött gyerekkori barátunk Miller Dávid ült, ő most azonban egy londoni színi egyetemen tanul, addig basszusgitárosunk öccse, Bence a dobosunk. A zenekarba nemrég egy másik általános iskolás barátunk is beszállt, ő Balu, aki billentyűs hangszerekkel próbál új színt hozni zenénkbe.

Megjelenés: Unveiled EP (2015).

Küldetés: Számunkra a hitelesség és egyediség a két legfontosabb dolog, nem pedig kicsi vagy nagyobb zenekarokhoz hasonlítani. Külföldről ellesett ötletek megmikrózását és saját „valamiként” tálalását meghagynánk a többi zenekarnak.

Jövőkép: Minél többet kísérletezgetni és szépen lassan kiteljesedni zeneileg, de lehet, hogy ez évtizedek kérdése. Szeretnénk a lehető legtöbb helyre eljutni a zene által, mind képletesen, mind a szó szoros értelmében.

Mellékprojektek: Titkon mind a legkülönfélébb zenei stílusokban próbálgatjuk magunkat, egyelőre még csukott ajtók mögött. 

Szexepil: A mediterrán vonal a zenekarban.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Bár az újságírók biztató szavai felettébb jól esnek, de igazából az érzés, amikor vadidegen emberek jönnek oda – tán félszegen, de legalább annyira izgatottan – gratulálni pár hétköznapi sráchoz, na az leírhatatlan és a végletekig inspiráló érzés.


MAGYARRADAR ROVATUNKBAN TÖBB TUCAT FELTÖREKVŐ, REMEK ELŐADÓ.


a Deep Glaze holnap, február 11-én a MOME-félévnyitó játszik, Facebook-eseményoldal, szombaton, 13-án pedig a Fran Palormóval a Kuplungban, Facebook-eseményoldal


a Deep Glaze Unveiled című elsőosztályú első EP-je: 


a Shadow fraktálklipje: 


Deep Glaze Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/02/10/magyarradar_deep_glaze
Magyarradar – Deep Glaze
süti beállítások módosítása