Előkerült egy eddig kiadatlan Bon Iver-dal!

2016.02.09. 10:40, subrecorder

bon-iver.jpg

Justin Vernon Bon Iver monikerjének/zenekarának 2011-es (korai) nyugdíjba küldése óta ugyan más zenekarokkal adott ki anyagokat, de az őt híressé tevő projekt rajongói így is úgy várják a legapróbb információmorzsát róla, mint egy falat kenyeret. Nekik kedvezünk most, előkerült egy eddig kiadatlan, 2009-10 környékén felvett Bon Iver-szám.

Úgy látszik, a wisconsini erdőben egyedül lemezt felvevő Justin Vernon túl hamar vált kétszeres Grammy-díjas előadóvá, mindössze három év leforgása alatt nagyobb zenei sikereket ért el Bon Iver szólóprojektjével, mint korábban számtalan zenekarával. Nem is igazán érezhette jól magát a bőrében a nagy nyilvánosság előtt, ugyanis azóta mindent megtesz, hogy ne ezzel azonosítsák a nevét. Adott ki alternatív stílusgyakorlatokat Volcano Choir és The Shouting Matches néven, számos előadó mellett vállalt produceri teendőket (The Staves) és tavaly óta a The National gitárosával, Aaron Dessnerrel közösen fesztivál főszervező is lett, méghozzá szülővárosában, a wisconsini Eau Claire-ben.


JUSTIN VERNON ÉS JAMES BLAKE NEMRÉG SIMON & GARFUNKELT ADOTT ELŐ KÖZÖSEN.

Ezen a fesztiválon volt múlt évben a Bon Iver egyetlen igazi koncertje 2011 óta (a másik két headliner: The National, Sufjan Stevens) és idénre ugyan már bejelentettek pár ázsiai dátumot, a fő esemény mégiscsak biztosan ez lesz majd megint. Aki pedig már most megvette a jegyét a nyári happeningre, annak a szervezők azóta kiküldtek egy-egy kazettát, amin a fellépők demói és B-oldalas dalai találhatók. Így derült ki, hogy többek közt James Blake, Jon Hopkins és a Shabazz Palaces is ott lesznek, plusz egy eddig kiadatlan Bon Iver-szerzemény is felkerült rá. Ilyet nem hallani csak úgy mindennap, egy rajongó fel is töltötte YouTube-ra a Haven, Mass című dalt, mely Vernon állítása szerint igen régen, 2009-10 körül íródott. Stílusában már közelebb is áll a második, Bon Iver, Bon Iver című lemezhez, mint a For Emma Forever Ago című debüthöz és ugyan a világot nem váltja meg, azért mégis hihetetlen jó ismét hallani ezt a hangot. A nagy aktívkodás közepette talán lehet reménykedni egy új lemezben is?


Egy eddig nem hallható Bon Iver-szám, a Haven, Mass:

https://recorder.blog.hu/2016/02/09/elokerult_egy_eddig_kiadatlan_bon_iver-dal
Előkerült egy eddig kiadatlan Bon Iver-dal!
süti beállítások módosítása