Magyarradar + exkluzív mix - Sirmo

2016.01.31. 19:30, Frontrecorder

_mg_2363-001.jpg

Ha egy feltörekvő dj-producer a nyers brit basszuszenékre (mint garage, grime, bassline house és társaik) van ráállva, a wishlistjén mindenképpen fő helyen szerepel bekerülni ennek a zenei körnek a legfontosabb médiumába, a londoni Rinse FM rádióba. A pécsi Sirmo tavaly októberben ki is pipálta ezt a mérföldkő-szintet egy vendégmixszel (a budapesti Bergivel közösen), ami egyértelműen megdobta a nemzetközi profilját. Itthoni ismertségét növelendő mi pedig most felvesszük Magyarradarunkra, a bemutatkozása mellé ráadásul egy nekünk készített mix is dukál.

sirmo.jpgIndulás: 2007.

Honnan: Pécs.

Stílus: bass music / house / 2step / garage / UK funky.

Hatások: Artful Dodger, Kele Le Roc, EL-B, The Streets, Genius Cru, Matt Jam Lamont, So Solid Crew, Zed Bias, Flava D, Kissy Sell Out, DJ Q, Skepta, Wiley, Stormzy és még nagyon sokan mások.


Kiadók: Low Pitched Records / Saucy Records / Immoral Music / Southpoint Records, Nu Wave Records / Overcooked / Perfect Driver.

Történet: Valamikor a 2000-es évek környékén csöppentem bele az elektronikus zenébe. Akkoriban a Tilos Rádió csúcspontján volt, sokat is hallgattam Palotai, illetve Pedro műsorait. Jártam fel Budapestre lemezboltozni és bulizni is, szóval az elektronikus zene közelében tartottam magam. Közben “átment” rajtam több stílus is az évek alatt, mint a hiphop, a breakbeat, a house, ami segített a saját hangzásom megtalálásában. A mostani dj-szettjeimben is ott vannak e stílusok elemei, így sokszor előfordul egy MC-zős vagy vokálos betét a keményebb basszusszőnyegek mögött. A producerkedés 2007 környékén jött. Nem volt semmi konkrétum a fejemben akkor, csak ki akartam próbálni a másik oldalt, azt, aki a zenét csinálja, nem aki a zenét veszi. Megvolt a technikai háttér hozzá, és az időm, meg a seggem is, szóval az egyetemre bejárás helyett legtöbbször otthon maradtam és tekergettem a potikat. Igazából az elmúlt pár évben tisztult le bennem, hogy milyen hangzások jönnek be, és ezeket már tudatosan építem bele a számokba. (Amíg ez nem alakult ki, addig viszont sokat tanultam másoktól és jártam utána a technikáknak.) Mérföldkőnek tartom a tavalyi évemet, amikor is sok zenémet elkezdte játszani több neves angol rádió, mint a Rinse FM, a Kiss FM és a BBC Radio 1Xtra. A dalszerzési folyamatom leginkább a samplingezésről szól, de a basszusokat és az egyéb “testet” adó hangokat magam állítom elő.

Megjelenések: A fontosabbak: Back In The Dayz (Saucy, 2014), The Flow EP (Immoral Music, 2014), Bounce EP (Perfect Driver, 2014), My Dress EP (Nu Wave Records, 2015), Mooody EP (Nu Wave Records, 2015), Dealers EP (Immoral Music, 2015), On & On EP (Overcooked, 2015), DJ Spookz - What Is This (Sirmo Remix) (Low Pitched, 2015), Passed - Mesmerise (Sirmo Remix) (Bandcamp, 2015), Soundboy EP (Low Pitched, 2016). Ezek mellett vannak ingyenesen letölthető trekkek a Soundcloudomon.
 
Küldetés: A stílus népszerűsítése itthon, és sok-sok saját zene.

Jövőkép: Szeretném, ha ez az év is minimum olyan produktívan telne, mint a tavalyi. És cél, hogy még többet tudjak külföldön fellepni,

Mellékprojektek: A Monkey 6 dj- és partiszervező csapat Bergivel és Maxfactorral. Minden hónapban igyekszünk a bass music, house, techno és garage szerelmeseinek bulikat hozni.

Szexepil: VST pluginek es szintik.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Volt szerencsém a londoni Rinse FM-en szerepelni tavaly, valamint nagyon jóleső kritikákat kaptam nagyobb nevektől a zenémet illetően, amik mindenképpen inspirálóan hatnak rám!



Sirmo legfrissebb, január 25-én megjelent kiadványa, a Soundboy:




alább pedig a Recordernek készített mixe jelenlegi kedvenceivel, és egy kiadás előtti saját számával:


Sirmo Recorder Mix

Bad Habit - Brain Freeze (Forthcoming)
Diplo & Sleepy Tom - Be Right There (Flava D Bassline Remix)
Sirmo - Gotta Do With It (Steve Brooke Remix) (Forthcoming)
Dillon Nathaniel - Handle That
Mak & Pasteman - Bodywork
Sirmo - Soundboy (Joedan Remix) (Unreleased)
Riton ft. Kah-Lo - Rinse & Repeat (Steve Brooke & Lee MArtin Remix)
Bassboy ft. Clarity - Rainbows (Dj DIrect Remix)
Champion - Red Light
Notion - Been Dat
Hybrid Theory - Bad Boy
Sirmo - Tell Me (Unreleased)
Kendrick Lamar - Swiming Pools (Digital Nature Bassline Mix)
Mike Millrain - Loving Me
Development - Type 99 (Forthcoming)
Mr.Chiverton & Joedan - Lower My Glasses (Forthcoming)
Nina Wilde - Living Dead
Mike Delinquent - Warriror
Tuff CUlture - Questions

Címkék: mix magyarradar sirmo
https://recorder.blog.hu/2016/01/31/magyarradar_exkluziv_mix_sirmo
Magyarradar + exkluzív mix - Sirmo
süti beállítások módosítása