Jack White tiniként jól tudta, hogy mi az a punk!

2016.01.07. 12:30, subrecorder

screen-shot-2016-01-06-at-10-36-36-am.png

Azt rég tudjuk, hogy Jack White már a White Stripes előtt is több különféle detroiti zenekarnak tagja volt egészen tizenéves korától, de ezek közül eddig csak a Goober & The Peas-től hallhattunk jó minőségű dalokat. Most viszont előkerült egy még korábbi projekt élő felvétele, a Two Star Tabernacle pedig igazi gimnazistazenekar-energiájú country punkot játszott!

A hét elején jelentette be a Third Man Records, Jack White kiadója, hogy előfizetői számára nemsokára kiad egy három lemezből álló kollekciót, melyen a főnök korai zenekarainak felvételei lesznek találhatók. Ezek közül az egyik a Two Star Tabernacle egy korai koncertje a detroiti Gold Dollar klubban, ahol egy "Jackson White"-ként bemutatott kappanhangú ifjú énekel, és egyébként olyan arcokkal közösen játszik, akik később létrehozták a Blanche nevű alt-countryzenekart. Itt azonban még hajtotta őket a punk, White-ot talán soha nem hallhattuk ennyire mérgesnek, gitárjátéka pedig pont annyira kaotikus, ahogy azt egy ilyen korai projektnél elképzeljük. Legalábbis az Itchy című dalban, amit most megosztott a TMR a válogatás megjelenése előtt.


WHITE TAVALY KÖLTŐNEK ÁLLT ÉS VERSET ÍRT A ZENE SZENTSÉGÉRŐL.

A kollekciónak a Two Star Tabernacle teljes koncertjén kívül része lesz még a Jack White and The Bricks nevű zenekar egy felvétele (ebben már játszott az a Brendan Benson, akivel White később megalapította a Raconteurs-t) és a The Go egy fellépése, ahol hősünk egy rövid ideig gitározott. Akit érdekel az anyag, az január 31-ig iratkozhat fel a Third Man Vault csomagjára, ezzel jogot formálva magának arra, hogy megvehesse például ezeket a lemezeket. A többieknek meg kell elégedniük egy dallal.


Jack White korai tinifelvétele a Two Star Tabernacle-vel, az Itchy:

https://recorder.blog.hu/2016/01/07/jack_white_tinikent_jol_tudta_hogy_mi_az_a_punk
Jack White tiniként jól tudta, hogy mi az a punk!
süti beállítások módosítása