Újra kinyit a CBGB! Sajnos...

2015.12.22. 16:30, subrecorder

cbgb_club_facade.jpg

Az amerikai punkzene legfontosabb történelmi helyszíne, a CBGB klub 2006-ban zárt be, idén év végétől azonban újra létezik majd egy ilyen nevű létesítmény. De készüljön fel mindenki a legrosszabbra!

A CBGB zenetörténelmi jelentőségéről könyveket lehetne megtölteni, maradjunk annyiban, hogy olyan zenekaroknak nyújtott fellépési lehetőséget a New York-i klub, mint az ekkor még alig ismert Ramones, Blondie, Television, Patti Smith és gyakorlatilag mindenki más, aki valamilyen szerepet játszott a punkzene amerikai megszületésében. A 2006-ban bezárt létesítmény Bowery 315. szám alatt található épületét 2013-ban vették fel a a Történelmi Helyszínek regiszterébe, így (hír)neve már hivatalosan sem merülhet feledésbe soha.

A hír szomorú része innentől jön: A név eddigi tulajdonosai nemrég eladták a jogokat egy holdingnak, akik a híres/hírhedt moniker alatt még idén év végén újra megnyitják a CBGB-t. New Jersey-ben. A Newark reptéren. Étteremként. Aki innentől betér a a helyre, szürcsölhet francia hagymakrém levest, választhat 15 dolláros saláták közül, vagy ehet egy szendvicset, netán egy gyors spagettit. A hivatalos közlemény szerint egyébként "megtartják a klub legendás hangulatát". Köszönjük, inkább ne. Lesz szarrágrafitizett vécé is? CBGB néven egyébként a lehetőségekhez képest trve fesztivált is rendeznek New Yorkban 2012 óta, innentől azonosítsuk inkább ezt a legendás négy betűvel.


Dokumentumfilm a CBGB-ről:

Címkék: punk cbgb
https://recorder.blog.hu/2015/12/22/ujra_kinyit_a_cbgb_sajnos
Újra kinyit a CBGB! Sajnos...
süti beállítások módosítása