Globálradar – Shopping

2015.12.03. 16:30, rerecorder

shopping-band-jenna-foxton.jpg

A Shopping két évvel ezelőtti kiskiadós debütálására még nem figyelt fel senki, az októberben érkezett második albummal viszont hirtelen érdekes lett a londoni táncos posztpunkzenekar. Teljesen jogosan.

shopping-2015-600x454.jpgMegalakulás éve: 2012.

Honnan: London.

Tagok: Rachel Aggs (ének, gitár), Billy Easter (basszusgitár), Andrew Milk (dob).

Stílus: Posztpunk.

Kiadók: MÏLK, FatCat Records.

Olyan, mint a Slits, a Raincoats, az Au Pairs és a Delta 5 egy kis funkkal és mai lazasággal – oké ez lusta zsurnalizmus, hiszen a Shopping is az előbbiekhez hasonlóan többségben lányokból álló, posztpunkot játszó együttes, de lényegében tényleg ilyesfajta.


A TRIÓ MÁSODIK ALBUMÁT EGY MEZTELEN EMBEREKKEL TELI, FELTŰNŐ VIDEÓVAL HARANGOZTA BE.


shopping_2.jpgTörténet:
Rachel Aggs gitáros-dalszerző-énekes az előző évtizedforduló idején kezdett feltűnni, majd izgága természetét kihasználva számos formációban megfordult és fordul meg most is, hiszen egyszerre több zenekart is visz, de a legnagyobb figyelem eddig messze ezt a nemrég megjelent második Shopping-albumot övezi. Aggs 2009-ben a posztunkos Trash Kitben csajtrióban kezdte, aztán a későbbi Shopping három tagja először az artpunkos Covergirlben zenélt együtt másokkal, de ez a zenekar csak egy kislemezig jutott 2011-ben. Aggs ezután az indie-sebb, tweepoposabb Golden Grrrlsben folytatta, de 2012-ben egykori covergirlös társai közül kettővel megalapította a Shoppingot is. Az első, Consumer Complaints című 2013-as lemez azonban nem okozott feltűnést, így 2014-ben jött a második Trash Kit-album, 2015 legelején pedig egy még újabb formációval, a Sacred Paws-zal egy EP (Billy Easter basszusgitáros pedig 2007 óta az indiepopos Wetdognak is tagja, ők 2015 elején szintén kiadtak egy lemezt).

shopping_why_c.jpgA hosszú felvezető után a Shopping idén egy komolyabb kiadóhoz szerződött és Why Choose című aktuális nagylemezével telibe találja a funkos, érzékeny posztpunkot (a friss lemezhez járó limitált mix cd-n példaképeiket is bemutatják, pl. az ESG-t, a Talking Heads-et, a Delta 5-ot és a Palais Schaumburgot), amibe egy csipetnyi 60-as évekbeli garázsbeat és 70-es évekbeli motorik ütemek is beleférnek.

Megjelenések: In Other Words (7”, 2013), Consumer Complaints (LP, 2013), Straight Lines (7”, 2015), Why Choose (LP, 2015).

Mellékprojektek: Múltban: Covergirl, Golden Grrrls. Rachelnek jelenleg is: Sacred Paws, Trash Kit. Billynek pedig a Wetdog.

Szexepil: Mindhárom tag maga a szexepil.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A lelkendező kritikák.

Radarjel-erősség: Világsztárok nem lesznek, de műfajukban van bennük potenciál.


a friss album, a Why Choose

a Shopping élőben: 

https://recorder.blog.hu/2015/12/03/globalradar_shopping
Globálradar – Shopping
süti beállítások módosítása