EP-premier! tshabee: Punishment

2015.10.19. 18:30, Frontrecorder

tshabee.jpg

A nemrég új albummal jelentkezett Stas kiadója, a Babylon határozott koncepció mentén, sűrű megjelenésekkel tapossa a saját ösvényét a global bass műfajba sorolható zenék dzsungelében, egyre előrébb jutva. Legfrissebb kiadványuk tshabee kétszámos EP-je, amely a dubstep felől közelít a törzsi ritmikájú tánczenékhez - először kiosztja a büntetést, aztán jön a feloldozás.

"A Punishment és Sub Night páros két évet várt arra, hogy végül a Babylonon megjelenjen. Műfajukat tekintve dubstep szerzemények, amikre legfőképpen a deep, tribal és meditatív jelzőket tudnám aggatni. A Punishment, ahogy a címe is jelzi, egy elképzelt büntetési szertartásról, annak lebonyolításáról regél, a Sub Night pedig a könnyebbik, mondhatni oldás része a történetnek. Annak ellenére, hogy nyomasztó hatások is felmerülhetnek (inkább a negatív képet sugalló 'büntetés' kapcsán), nem ez volt a cél, inkább egyfajta euforikus, önfeledt táncolást idéznének meg egy máglya körül, egy letisztultabb, természetközelibb környezetben, mint amiben tengetjük életünket. Mindenképpen kiszakadás a mókuskerékből, ami végső soron pont, hogy felszabadulást eredményez - mint ahogy általában is gondolom a zenéről, vagy annak eredendő 'céljáról', ha szabad kicsit döcögősen fogalmazni" - fogalmaz friss megjelenéséről a debreceni gyökerű producer, aki még hozzáteszi, hogy "természetesen a meghallgatásuk után mindenki maga képezi le, hogy mit gondol/vált ki belőle, úgyhogy nosza rajta, pajtás!" 

Rendben, jöjjön akkor hát tshabee új EP-je, amelynek trekkjeit biztosan lejátssza majd most szerdán, a Babylon Bwola elnevezésű kétheti bulisorozatán a Toldiban (Facebook-esemény):

https://recorder.blog.hu/2015/10/19/ep-premier_tshabee_punishment
EP-premier! tshabee: Punishment
süti beállítások módosítása