Globálradar – Girl Band

2015.10.09. 18:45, rerecorder

girl-band1.jpg

Az első ír zenekar lehettek volna a Sub Popnál, de a Rough Trade-et választották – szokatlan zajrock, amit mégis sokan szeretni fognak, bemutatjuk a Girl Bandet.

Megalakulás éve: 2011.

Honnan: Dublin, Írország.

girl_band_holding_hands_with_jamie_debut_album_the_405_new_music.pngTagok: Dara Kiely (ének), Adam Faulkner (dob), Alan Duggan (gitár), Daniel Fox (basszus).

Stílus: Posztpunk zajrock krautrock és goth hatásokkal.

Kiadók: Any Other City, Rough Trade.

Olyan, mint a mai Birthday Party. Vagy a noise-rock These New Puritans.

Történet: Rossz Strokes-nyúlásként (saját meghatározásuk) kezdték a tinizenekarosdit még Harrows néven, a megtévesztő Girl Bandként már hardcore-t kevertek lassú zajzenével, de kezdetben inkább csak az ötletek voltak meg. A masszív koncertezésben azonban kialakult a saját hang, amiben még mindig kulcsszerepe van a zajnak, de már sokkal kiszámíthatatlanabb módon, az arányok eltolódtak a posztpunkos hatások, a zene pedig a kliséket kerülő eredeti megoldások felé. 2012-ben már komoly figyelmet kaptak hazájukban, a következő évtől pedig az NME-től kezdve a Guardianig rendszeresen tippelgették őket a következő dobásnak, de ehhez képest a lemezszerződés, a debütalbum és a befutás is lassan jött el – mint ahogyan a Girl Band-dalok is lassan készülnek és a zenekar tempója is az „egyszerre egy lépés”-elvet követi. Lehet, hogy egészen messzire jutnak vele.

GLOBÁLRADAR RENGETEG IDÉN (TAVALY, TAVALYELŐTT) FELTŰNT TEHETSÉGGEL.

girlband-holdinghands-560x560.jpgMegjelenések azok vannak: France 98 (2012, EP, 12”), kislemezek (In My Head-2012, Lawman-2014, De Bom Bom-2014, The Cha Cha Cha-2014), utóbbi három anyaga az idei, már Rough Trade-es The Early Years EP-n (plusz a Blawan-féle Why They Hide Their Bodies Under My Garage? punktechno sláger megkínzott változata) és a friss nagylemez (Holding Hands With Jamie).

Mellékprojektek: Na azok nemigen vannak.

Szexepil: A naiv öntudat, amivel kikérik maguknak a neogrunge címkét.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Sub Pop és a Rough Trade – két legendás indie-lemezcég vetélkedett a leszerződtetésükért. Korai 12”-eik már annyira keresettek, hogy 100 euróért cserélnek gazdát.

Radarjel-erősség: Látványos kilengések az éles, magas hangoknál.


Holding Hands With Jamie című album: 


a Paul klipje: 


a Pears For Lunch videója: 


a zenekar élőben: 

https://recorder.blog.hu/2015/10/09/globalradar_girl_band
Globálradar – Girl Band
süti beállítások módosítása