Ismerjük őket a mikrofon, a hangszerek és a keverőpult mögül – most ismerkedjünk meg velük a konyhában! Hazai zenészek mutatják be legjobb fogásaikat, nekünk nincs is más dolgunk, mint a tűzhely mellé állni és elkészíteni az ételeket. A friss Recorder magazin Gasztro & zene fókusztémáját a Fit Fat zenekar káposztás paszulyával kezdtük, most jöjjön a quimbys Gerdesits Faszi Ferenc kakashere pörköltje gombával és csirkemellel - más nevén a Gerdesits-féle Gombás baromfiszex! Még be lehet szerezni a hozzávalókat egy hétvégi főzőpartihoz!
Gerdesits Faszi (Quimby)
Kakashere pörkölt gombával és csirkemellel avagy Gombás baromfiszex
Hozzávalók (mennyiségeket direkt nem írok, minden ízlés szerint alakul):
- kakashere
- csirkemell (ezek egyenlő arányban)
- gomba (ez legyen kb. 15%-kal több, mint a fentiek)
- szalonna
- paradicsom - dupla annyi, mint a
- paprika
- hagyma
- fokhagyma
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- majoranna
- babérlevél
- sör vagy bor – ki melyiket kedveli
A kockára vágott szalonnából zsírt olvasztunk, a hagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, megsózzuk, lecsós alapot készítünk. Ha már jó leve van, rádobjuk a heréket és ebben pároljuk. Kis idő múlva hozzáadjuk a kockára vágott mellet és a nem túl kicsire vágott gombát, babérlevelet, majorannát, kevergetjük, tovább főzzük. A pirospaprikát a tűzről levéve hozzákeverjük, nehogy odakapjon. Hozzáadunk ízlés szerint sört vagy bort és így főzzük tovább, a herében kiválóan érezhető lesz majd az italok íze (meg persze a szánkban is, hiszen a maradékot lassan, de határozott, nagy kortyokban elfogyasztjuk). A borsot és a fokhagymát legutoljára szoktam hagyni, hogy az ízük megmaradjon, ha a here már viszonylag puha, megkapja őket, és addig főzzük, amíg a fokhagyma meg nem puhul. Tarhonyával, főtt tésztával, krumplival vagy nokedlivel tálaljuk, mindenki fogyassza hozzá a kedvenc savanyúságát, jó étvággyal!
fotó: Valuska Gábor