Elhanyagolt szintiket csábít el új klipjében a SILF

2015.09.24. 15:40, Frontrecorder

silf_1.jpg

Hosszú hallgatás után visszatér a mostanra nemzetközi rangú Farbwechsel kiadót irányító Alpár és S Olbricht duója, a SILF. A régi analóg szintikkel és dobgépekkel a korai acid-house-techno hangzásokat megidéző formáció jövő év elején jelentkezik új EP-vel, melynek címadó számához szórakoztató klip készült: a Damn Bwoy vicces-giccses videójában a SILF tagjai szintetizátorokat elcsábító latin-amerikai amorózókat alakítanak.

A SILF 2013 januárjában adta ki bemutatkozó EP-jét, ezután viszont az élő fellépésekre koncentráltak, új anyaguk néhány kósza trekket leszámítva azóta nem jelent meg. Jövőre viszont belehúznak, év elején kijön a második EP-jük a Farbwechselen 12"-es vinylen, aztán várható egy split 12"-es kiadvány és egy újabb EP, az már egy angol kiadónál. A visszatérő SILF-anyag, a Damn Bwoy EP valamikor 2016. január-februárban várható, a címadó hipno-house felvétel viszont már itt van, és rögtön klipet is kapott. "Egy fiktív dél-amerikai szappanoperát látunk, ami arról szól, hogy a SILF tagjai elcsábítják az elhanyagolt asszonyokat... pontosabban szintiket" - foglalja össze a klipet Mikolai Martin (S. Olbricht). Az ennek megfelelően hipergiccses képi világú kisfilm Koleszár Adél és Szombat Éva munkája, kivéve a vágást, azt Fillér Máté végezte. A Silf című kitalált teleregényben a SILF tagjai mellett feltűnnek egyéb farbwechseles arcok, mint A i w A, Galactic Jackson, Maximillian Sinclair, SVR és Spector Man, és láthatóan élvezettel ripacskodnak a klipben, ami nem csak a latin-amerikai szirupos-romantikus tévésorozatokat parodizálja, de az analóg szintimániát is, miközben rájátszik a SILF nevét adó Synth I'd LIke To Fuck szóviccre is.

A klip alapötletének megszületéséről és a forgatásról Szombat Éva mesél: "Úgy emlékszem, Imre Kiss posztolt egy meghökkentő mexikói szappanoperából egy részletet, és amikor összeültünk beszélgetni a klipről Adéllal és Martinnal, valahogy egyszerre éreztük, hogy ez a helyes irány. Adél két éve Mexikóban él és testközelből figyeli a latin-amerikai temperamentumot, szóval volt viszonyítási alap. Az meg, hogy szintik vannak nők helyett egyértelmű volt a SILF jelentése miatt, már csak a karaktereket kellett kitalálni. A Farbwechsel majdnem egész csapata szerepel a videóban, és mindannyian a maximumot nyújtották, boldogan játszották a szerepeket, amiket rájuk szabtunk. Martin fél a lovaktól. de mindenáron ragaszkodtunk hozzá, hogy ő legyen a lovászfiú. hiába mondta, hogy para lesz, figyelmen kívül hagytuk - és tényleg nehéz volt egy képbe komponálni a lóval. nagylátó kellett! Bálint (Zalkai Bálint, azaz Alpár - a szerk.) viszont remekül elvolt a metszőollóval és a slaggal, bármelyik Baumamax-katalógus megirigyelné. Nagyon mini stáb volt a forgatáson: ketten csináltunk Adéllal tulajdonképpen mindent, az utómunkához pedig megkerestük Fillér Mátét. Ismertük a korábbi munkáit, és éreztük, hogy ő tökéletesen érteni fogja, mit szeretnénk. Komoly kutatómunka előzte meg a klipet, rengeteg Rosalinda-, Esmeralda-, Paula és Paulina- és sorolhatnám milyen főcímet és epizódot tanulmányoztunk, hogy elérjük a megfelelő hangulatot. Két napig forgattunk Budakeszin és a 16.kerületben, a szülők kedves támogatását és élelmiszer ellátását élvezve."

Nézzük hát akkor, hogyan kényeztetik kedvenc masináikat a szintetizátorok igazi szerelmesei:

Címkék: silf farbwechsel
https://recorder.blog.hu/2015/09/24/elhanyagolt_szintiket_csabit_el_uj_klipjeben_a_silf
Elhanyagolt szintiket csábít el új klipjében a SILF
süti beállítások módosítása