Itt a Cseh Tamás Program – V.U.K. - Volume Under Kontrol

2015.08.19. 09:01, rerecorder

vuk_1.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a tizenötödik, az V.U.K. - Volume Under Kontrol.

Az első próbatermük a nappaliban volt, az első koncertjüket a vasárnapi ebéd előtt, alatt, után adták, első stúdiójuknak pedig a fürdőszoba tekinthető. Ja, és az első közönség a nagymama. Így otthonos, családi környezetben indult a Fekete-testvérek zenei karrierje. A 2010 óta működő, Volume Under Kontrol nem az első és nem is az utolsó dinasztikus alapokra épített együttes, de amit István, János ’Jammal’, Zoltán és Mátyás alkotnak együtt, az valami különleges.

Már a V.U.K. hivatalos megalakulása előtt nagy zenei múlt állt a fiúk mögött. Ha csak azt nézzük, hogy felmenőik közül többen olyan zenekarokban játszottak, mint a Hungária vagy a Skorpió, vagy azt, hogy mind a négy srác járt valamilyen zenei szakra, és mondjuk a The Carbonfools vagy a Belmondo tagjának vallhatja magát, akkor biztosan nem csodálkozunk a V.U.K. zseniális zenéjén. De csodáljuk.

Egy Beatles-emlékesttel kezdődött. Aztán a repertoár bővülésével, majd saját számok írásával folytatódott a nem is olyan régimódi történet. Klubkoncertek – Jelen, Könyvtár Klub, Mika Tivadar Mulató, Szilvuplé –, nagyobb belvárosi koncertek - Szimpla, A38 - egyetemi bulik, Hangfoglalás, tehetségkutatós szereplés (Talentométer), vidéki fellépések követték egymást. A V.U.K. 2013-ban debütált a Petőfi Rádióban, amely azóta is játssza a Finn csoda című slágerüket. Volt fesztivál című első videoklipjük 2014-ben készült, amelyben édesapjuk, id. Fekete István jazztrombitás is szerepel.

A V.U.K. sikerrel pályázott a Cseh Tamás Program induló zenekaroknak szóló kiírására, így megkezdődhetett az első önálló lemez készítése, valamint egy újabb videoklip forgatása. Májusban látott napvilágot a srácok Fekete című EP-je, és a Hazudnak rendületlenül című, vadonatúj klipje. A fellépések száma is megsokszorozódott az egyre ismertebbé váló modern beat-hangzásnak és Tóth Szabi – a Sugarloaf frontembere – mentornak köszönhetően. Június 21-én, a Zene Ünnepén is játszottak, július 4-én lemezbemutató koncerttel jelentkeztek az A38 hajóról, majd többek között az EFOTT is következett a Cseh Tamás Programnak köszönhetően.


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/19/itt_a_cseh_tamas_program_v_u_k_volume_under_kontrol
Itt a Cseh Tamás Program – V.U.K. - Volume Under Kontrol
süti beállítások módosítása