Nézelődj az új Foals-klipben, mint a Google Street View-ban!

2015.07.30. 10:30, rerecorder

foals_3.jpg

A jövő hónapban Magyarországra (13-án, csütörtökön a Szigeten) és új lemezzel (28-án, What Went Down címmel) is visszatérő Foals visszatért a sikerrendező Nabilboz is, aki az előző, 2013-as Holy Fire album két dalához is forgatott klipet (a Late Night-hoz 18 éven felülieknek való brutálisat, a Bad Habithoz szintén felnőtteknek szóló meztelennőset). A mostani lemez címadó, nyitó, rockos, felvezető számához egy lassított kutyás videó készült a Nabil stílusához hasonlóan alkotó Niall O'Brien rendezésében, de most itt az eredeti Nabil is, aki ezúttal nem annyira a klip képi világával tűnik ki, hanem azzal, hogy interaktív videót készített, amiben a néző a Google Street View-hoz hasonlóan mozgathat kurzorokat és nézelődhet, hogy mi történik az égben, miközben a Foals tagjai megsokszorozva játszanak.

A zenekar két hét múlva esedékes szigetes koncertje után nem sokkal megjelenő negyedik nagylemeze az első három bemutatott dal alapján valóban beváltja a tagok ígéretét, miszerint egyszerűbb szerkezetű, letisztultabb, zúzós részekkel vastagon megszórt anyag várható. A második klipes dal, a Mountain At My Gates a fülbemászó, nagyszínpadokra szánt fajtából való, a klipje viszont ehhez képest kisebb szabású. Na persze csak első megközelítésben, mert az interaktív videót Nabil GoPro kamerákkal forgatta és ugyan valóban alig történik benne valami - a Foals játszik egy érdekes lakónegyedben, ami mögé hegyeket vetítenek (így valósul meg a számcím), az énekes néha megsokszorozódik és állatok sétálnak, másznak, repülnek a látótérbe - de a kurzorok segítségével fel-le, jobbra-balra mozoghatunk a videóban és így már mindjárt eggyel érdekesebb a végeredmény. 

A Foalst tavaly, 2014-ben megnéztük az Alexandra Palace-ban egy londoni nagykoncerten, majd felléptek a VOLT-on is, ahol interjút is készítettünk a frontemberrel.

YANNIS PHILIPPAKIS ÉNEKES-GITÁROS, AMINT ARRÓL BESZÉL, HOGY Ő IS CSAK ANYUCI PICI FIA.


a friss Foals-klip, tessék benne elkalandozni: 

Címkék: foals nabil
https://recorder.blog.hu/2015/07/30/nezelodj_az_uj_foals-klipben_mint_a_google_street_viewban
Nézelődj az új Foals-klipben, mint a Google Street View-ban!
süti beállítások módosítása