Rocksztárok őszintén - a Smashing Pumpkins és a Wilco frontemberei válaszolnak rajongóknak

2015.07.28. 18:52, rerecorder

billy_c.jpg

Az elmúlt napokban két olyan közönségtalálkozós beszélgetés is napvilágot látott, amelyen két chicagói rocksztár, a Smashing Pumpkins-frontember Billy Corgan és a Wilcót vezető Jeff Tweedy válaszol rajongói kérdésekre, összekötöttük hát a kettőt, tessék hallgatni, milyen hétköznapi módon reagálnak - olykor meredek felvetésekre is.

Billy Corgan szegény mostanában nem túl vidám dolgokkal kerül a hírekbe, néhány napja például sokan azon élcelődtek egy Disneylandben készült fotó alapján, hogy a Pumpkins-vezető a legszomorúbb fej a világ egyik legvidámabb helyén (a melankolikus arckifejezés amúgy tényleg jól elkapott pillanat, mi sem láttuk túl vidámnak a zenészt, amikor legutóbb Smashing-koncerten jártunk). Aztán meg azzal sikerült a hírekbe kerülnie, hogy egy közönségtalálkozón dühösen reagál egy összeesküvés elméletes kérdésre, ami Kurt Cobain lehetséges meggyilkolására vonatkozik. Corgan úgy jön a témához, hogy bizonyos vad elméletek szerint a Nirvana-frontembert felesége, Courtney Love ölette meg, Love-val pedig kavart Corgan is. Nos, a beszélgetésről készült videón egyáltalán nem tűnik olyan dühösnek Billy Corgan, hogy az hírértéket képviseljen (sokkal inkább korrekten kezeli a helyzetet), viszont mégis érdemes megnézni a coloradói Morrisonban lezajlott közönségtalálkozó anyagát, mert a mostanában csak őrült interjúi és agyament kirohanásai miatt emlegetett énekes (aki zenekarával tavaly korrekt nagylemezt is megjelentetett) kifejezetten normálisan, őszintén, érdekesen válaszol mindenféle - karrierje sok szakaszát érintő - kérdésekre (a vonatkozó videók alul, az említett részlet a harmadik videóban 2:20-nál)


SMASHING-PÁLYAKÉP KÉT MEGKÖZELÍTÉSBEN: EGYSZER ITT. ÉS A CSÚCSLEMEZEK MENTÉN ITT.


Ezzel szinte párhuzamosan zajlott Chicagóban a városi Museum Of Contemporary Artban egy közönségtalálkozó, a Pitchfork webzine és a múzeum In Sight Out beszélgetős sorozatának nyitányaként egy érdekes eszmecsere a webzine főszerkesztője, Mark Richardson és a Wilco vezetője, Jeff Tweedy között éppen azon a napon, azokban az órákban, amikor a Wilco kiadta meglepetéslemezét. A karrier fontos állomásairól, a Wilco munkamódszereiről, Tweedy egészen személyes gondolatairól szóló társalgás harmadik harmadától a közönség is kérdezhetett.

tweeeedy3header.jpg


A teljes háromnegyedórás beszélgetés itt hallható: 


itt pedig a Billy Corgan-közönségtalálkozó, öt részletben, az első pár dal akusztikusan: 


második: 


harmadik: 


negyedik: 


ötödik: 

https://recorder.blog.hu/2015/07/28/rocksztarok_oszinten_a_smashing_pumpkins_es_a_wilco_frontemberei_valaszoltak_rajongoi_kerdesekre
Rocksztárok őszintén - a Smashing Pumpkins és a Wilco frontemberei válaszolnak rajongóknak
süti beállítások módosítása